Családireceptkönyv.hu

Tojáskrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 8 tojás
- 1 szál újhagyma
- 10 dkg puha vaj
- 1 evőkanál mustár
- 1 fej lila hagyma
- 1 szál petrezselyem zöld
- konyhasó
- őrölt bors

Elkészítés:


A tojásokat főzzük keményre, majd tisztítsuk meg a héjától. Vágjuk nagyobb darabokra, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a vajat, a mustárt, a sót és az őrölt borsot, majd villával törjük össze, keverjük krémesre. Ezt követően a lila hagymát vágjuk apró kockákra, az újhagyma zöld szárát pedig vékony karikákra. A petrezselymet vágjuk apróra, és tegyük bele azt is. Keverjük össze alaposan. Ha kész, mehet a hűtőbe, ahol napokig eláll. kenyérre kenve könnyű reggeli, vagy vacsora lehet belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egyébként a tojáskrémet éppen úgy, mint a vajkrémet, sokféle ízesítéssel el lehet készíteni. Ez most egy hagymás változat, de lehet magyarosan is készíteni fűszerpaprikával és pritamin paprika kockákkal, vagy zöld fűszeresen. Az ízesítésnek csak képzeletünk szabhat határt, szóval próbálgassuk bátran az ízeket!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Avokádókrém
Avokádókrém

A tojást feltesszük főni, forrástól számított 10 percig főzzük. Közben az avokádót a magja mentén hosszában félbevágjuk, a húsát egy lapos tányér egyik felére kanalazzuk, és vil...

Elkészítési idő: 30p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar olajos hal
olajos hal

A halat megtisztítjuk. Én kettévágom nem hagyom meg a patkót egyben mert akkor sok helyet foglal. Majd 1-2 napot lesózva állni hagyom a hűtőben. Utána lemosom és megszárítom egy ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fagyi1
Fagyi1

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrógombóc édeskovásszal
Túrógombóc édeskovásszal

Édes kovásszal készült túrógombóc. 50 dkg túró /legjobb a házi/, 3 db tojás, 3 ek. zsemlemorzsa, 3 ek. búzadara, 1 ek. cukor, és 2 ek. kovász.. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk