- 8 tojás
- 1 szál újhagyma
- 10 dkg puha vaj
- 1 evőkanál mustár
- 1 fej lila hagyma
- 1 szál petrezselyem zöld
- konyhasó
- őrölt bors
A tojásokat főzzük keményre, majd tisztítsuk meg a héjától. Vágjuk nagyobb darabokra, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a vajat, a mustárt, a sót és az őrölt borsot, majd villával törjük össze, keverjük krémesre. Ezt követően a lila hagymát vágjuk apró kockákra, az újhagyma zöld szárát pedig vékony karikákra. A petrezselymet vágjuk apróra, és tegyük bele azt is. Keverjük össze alaposan. Ha kész, mehet a hűtőbe, ahol napokig eláll. kenyérre kenve könnyű reggeli, vagy vacsora lehet belőle.
Egyébként a tojáskrémet éppen úgy, mint a vajkrémet, sokféle ízesítéssel el lehet készíteni. Ez most egy hagymás változat, de lehet magyarosan is készíteni fűszerpaprikával és pritamin paprika kockákkal, vagy zöld fűszeresen. Az ízesítésnek csak képzeletünk szabhat határt, szóval próbálgassuk bátran az ízeket!
Turmixgépbe rakjuk a csicseriborsót és a babot, ízesítjük mustárral, sóval, hozzáadunk három paradicsomot, egy vöröshagymát és egy póréhagymát. Megszórjuk füstölt fűszerpaprikával,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, csíkokra vágott húst serpenyőben, felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott gombát. Ízesítjük sóval, borssal, és addig pároljuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojássa...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes