- 8 tojás
- 1 szál újhagyma
- 10 dkg puha vaj
- 1 evőkanál mustár
- 1 fej lila hagyma
- 1 szál petrezselyem zöld
- konyhasó
- őrölt bors
A tojásokat főzzük keményre, majd tisztítsuk meg a héjától. Vágjuk nagyobb darabokra, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a vajat, a mustárt, a sót és az őrölt borsot, majd villával törjük össze, keverjük krémesre. Ezt követően a lila hagymát vágjuk apró kockákra, az újhagyma zöld szárát pedig vékony karikákra. A petrezselymet vágjuk apróra, és tegyük bele azt is. Keverjük össze alaposan. Ha kész, mehet a hűtőbe, ahol napokig eláll. kenyérre kenve könnyű reggeli, vagy vacsora lehet belőle.
Egyébként a tojáskrémet éppen úgy, mint a vajkrémet, sokféle ízesítéssel el lehet készíteni. Ez most egy hagymás változat, de lehet magyarosan is készíteni fűszerpaprikával és pritamin paprika kockákkal, vagy zöld fűszeresen. Az ízesítésnek csak képzeletünk szabhat határt, szóval próbálgassuk bátran az ízeket!
1. A tésztát lehetőleg előző este készítjük el. A lisztet munkalapra szitáljuk. Széles pengéjű késsel vagy habkártyával belevagdaljuk-morzsoljuk a vajat/margarint (A), tetejére szó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKever,oldódás után kiporlaszt,eső ne essen pár napig.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz avokádókrémet közvetlenül a vendégek érkezése előtt készítsd el, nehogy bebarnuljon! Vágd ketté az érett avokádót, majd távolítsd el a magját! Kanalazd ki a belsejét, majd villá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztből, tojásból, tejből, szódából palacsinta tésztát keverünk. Megsózzuk. Simára keverjük. Még pihen a tészta, a krumplit uborkareszelőn belereszeljük a kiolajozott tepsibe....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű