Családireceptkönyv.hu

Paprikás krumpli ubi salival


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A főételhez:
500 g burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
Füstölt szalonna
kolbász
virsli
zöld paprika
só, bors, pirospaprika

Ubisalihoz:
2 dl víz
2gerezd fokhagyma
1-2 kígyóuborka
2 ek ecet
cukor só( 2-2 teáskanál)

Elkészítés:


Elkészítés:
1. felkockázzuk a füstölt szalonnát majd zsírjára pirítjuk. Megtisztítjuk és feldaraboljuk a hagymákat.
2. Hozzáadjuk dinsztelődni a hagymát.

3. Megtisztítjuk, majd megmossuk a krumplikat.

4. A krumplikat egyenlő nagyságúra vágjuk.

5. Levesszük a tűzről a hagymát, és hozzáadunk 4 teáskanálnyi pirospaprikát. Azért kell levenni a tűzről, hogy ne keseredjen meg a pirospaprika. Hozzáadom a felaprított zöldpaprikát.

6. Összekeverjük.

7. Beletesszük a krumplit, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

8. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, és borsozzuk, közepes lángon főzzük.

9. Meleg vízzel megmossuk a kolbászt, mert így könnyen lehúzható szinte egyben a héja. Utána felszeleteljük.

10. Megmossuk és felszeleteljük a virsliket.

11. Amikor már félig megfőtt krumpli (még nem teljesen puha), hozzáadjuk a kolbászt.

12. Miután a kolbász már kicsit megpuhult, hozzáadjuk a virsliket, és készre főzzük.

13. Megmossuk, meghámozzuk az uborkákat, majd karikákra reszeljük az uborkákat.

14. Enyhén megsózzuk.

15. Megtisztítjuk a fokhagymát.

16. Egy kisebb tálba 2 dl vizet öntünk, majd hozzáadunk 2 evőkanál ecetet, 2 teáskanál kristálycukrot és összekeverjük.

17. Hozzáadunk 2 teáskanálnyi sót és hozzáreszelünk 2 gerezd fokhagymát.

18. Hozzáadunk 1 teáskanál pirospaprikát.

19. Hozzáadjuk a kissé kinyomkodott uborkát.

Paprikás krumpli ubi salival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Csőben sült besameles brokkoli és karfiol
Csőben sült besameles brokkoli és karfiol

A karfiolt és a brokkolit feldaraboljuk, ételízesítős vízben puhára főzzük, de ügyeljünk, hogy ne főzzük túl, mert akkor szétesik. Szűrőben csepegtessük le. A főzőléből teg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabimami
Rizseshús csirkehússal
Rizseshús csirkehússal

A húst felkockázzuk, a hagymát, fokhagymát, paradicsomot megtisztítjuk és kockázzuk. A vörös- és a fokhagymát kevés olajon csipet sóval üvegesre pároljuk. A húst a hagymákhoz a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lazacos karfiolrizs gazdagon
Lazacos karfiolrizs gazdagon

A legtöbb időt a hozzávalók pucolása és felaprítása veszi igénybe. A karfiolt rózsáira szedjük, aprítógépbe tesszük, így kapjuk meg a rizs utánzatot. A hagymát és a fokhagymát fela...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pörkölt tarhonyával
Pörkölt tarhonyával

A hagymát apróra vágtam, kevés olajon üvegesre pároltam, a pirospaprikát rászórtam, gyorsan elkevertem, majd beletettem a kockákra vágott húst, és addig pirítottam amíg a levét elf...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk