menu

Családireceptkönyv.hu

Paprikás krumpli ubi salival


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A főételhez:
500 g burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
Füstölt szalonna
kolbász
virsli
zöld paprika
só, bors, pirospaprika

Ubisalihoz:
2 dl víz
2gerezd fokhagyma
1-2 kígyóuborka
2 ek ecet
cukor só( 2-2 teáskanál)

Elkészítés:


Elkészítés:
1. felkockázzuk a füstölt szalonnát majd zsírjára pirítjuk. Megtisztítjuk és feldaraboljuk a hagymákat.
2. Hozzáadjuk dinsztelődni a hagymát.

3. Megtisztítjuk, majd megmossuk a krumplikat.

4. A krumplikat egyenlő nagyságúra vágjuk.

5. Levesszük a tűzről a hagymát, és hozzáadunk 4 teáskanálnyi pirospaprikát. Azért kell levenni a tűzről, hogy ne keseredjen meg a pirospaprika. Hozzáadom a felaprított zöldpaprikát.

6. Összekeverjük.

7. Beletesszük a krumplit, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

8. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, és borsozzuk, közepes lángon főzzük.

9. Meleg vízzel megmossuk a kolbászt, mert így könnyen lehúzható szinte egyben a héja. Utána felszeleteljük.

10. Megmossuk és felszeleteljük a virsliket.

11. Amikor már félig megfőtt krumpli (még nem teljesen puha), hozzáadjuk a kolbászt.

12. Miután a kolbász már kicsit megpuhult, hozzáadjuk a virsliket, és készre főzzük.

13. Megmossuk, meghámozzuk az uborkákat, majd karikákra reszeljük az uborkákat.

14. Enyhén megsózzuk.

15. Megtisztítjuk a fokhagymát.

16. Egy kisebb tálba 2 dl vizet öntünk, majd hozzáadunk 2 evőkanál ecetet, 2 teáskanál kristálycukrot és összekeverjük.

17. Hozzáadunk 2 teáskanálnyi sót és hozzáreszelünk 2 gerezd fokhagymát.

18. Hozzáadunk 1 teáskanál pirospaprikát.

19. Hozzáadjuk a kissé kinyomkodott uborkát.

Paprikás krumpli ubi salival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Rakott karfiol
Rakott karfiol

A karfiolt kb 10 percig főzzük sós vízben, majd szűrjük le és törjük apróra. A csirkemellet is főzzük meg sós vízben, majd szeleteljük fel. A hagymát vágjuk karikára, a paradicso...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cirmos tarja
Cirmos tarja

Héjában, sós vizében megfőzzük a krumplikat, majd felkarikázzuk, felszeleteljük a hagymát, paradicsomot, gombát és a paprikát is. Forró serpenyőben olívaolajon jól megpirítjuk a t...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tört paszuly - hagymával
Tört paszuly - hagymával

Amennyiben gyöngybabból készítjük az ételt, akkor nem kell előző este beáztatni, ha más fajtából, akkor viszont szükség lesz rá. Feltesszük a babot annyi vízben főni, amennyi épp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb vele sült körettel
Csirkecomb vele sült körettel

A combokat egyben hagyjuk, sózzuk, borsozzuk, majd fokhagyma granulátummal is beszórjuk. A kruplit keghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk és enyhén sózzuk. A tepsi aljára l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk