Egy kis gyökerek. Este 10 dkg Tk. alakoros kovászból 10-10 dkg(sima alakor-víz) előtészta. 20-20-20dkg (durum-graham-király) liszttel, 10 dkg tejsavó, és kb. 20 dkg vízzel autolizáltam. Este 10 órától reggel 7 óráig volt a konyhapulton 22'C -on. Lefedve mind a kettő. Akkor ment a dagasztóba, hozzá só, és három szem csicsóka megfőzve, áttörve. Jól megdagasztva, fél óráig pihi, majd átmozgattam, kb. ismét fél óra pihi. Ketté vettem, enyhén bánva vele, megformáztam. Sütőpapiros sütőlapátra téve zacsiba húzva kelt. Délelőtt kb. Fél 10-től,du. 6- óráig kelt, a spájzban 10'C-on. Sütőkövön sütöttem 40 percig.
1. A cseresznyét feltesszük a vízzel, a fahéjjal és a cukorral főni, közben nyolcadoljuk és kockázzuk a nektarint és az almát (én héjastól készítettem, ízlés szerint lehet rajta ha...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSűrítés,1 dl víz púpozott evőkanál liszt, csomómentesre keverem, majd egy kis pohár tejföl, az egészet csomómentesre keverem, majd besűrítem vele a levest, kicsit hagyod rotyogni,...
Elkészítési idő: 30 per Nehézség: KönnyűMegvárjuk, hogy a mirelit gyümölcs kiolvadjon. A kiolvadt gyümölcs levét, a konzervből a cukros levet, a narancs levet és a tejszínt összeöntjük. Hozzáadjuka vaníliás cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz