menu

Családireceptkönyv.hu

Kovászos sajtos tallér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



hozzávalók / 12 adag

100 g kovász (50-50% teljes kiőrlésű liszt és víz)
200 g teljes kiőrlésű liszt
200 g teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
50 g sikér
50 g vaj (vagy margarin)
350 g cheddar sajt (trappista, edami is jó)
2 db tojás
250 g főzőtejszín
200 g víz
20 g só

mit hogyan?

Hol lehet szuper fűszertartót venni?
Hogyan különböztessem meg a raviolit és a tortellinit?
Mivel tálaljam a gyümölcslevest?

még több kérdés
ezt olvastad már?

Megint több halálos áldozatot követelt a mochi - ezúttal ketten haltak meg kedvenc desszertjüktől. Megéri?
Megint több halálos áldozatot követelt a mochi - ezúttal ketten haltak meg kedvenc desszertjüktől. Megéri?

hirdetés
alapanyagok
cheddar sajt főzőtejszín kovász sikér só teljes kiőrlésű liszt teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt tojás vaj víz
receptjellemzők
konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre
konyhatechnológia: vadkovászos receptek
receptkategóriák
főkategória: sós süti
alkategória: sajtos tallér
hasonló kategóriák: töltött tekercs, fonat, párna, sós torta, sós stangli, sós csiga, sós masni, pirog, sós aprósütemény, sajtos roló
egyéb elnevezések
sajtropogós, sajtos korong
Szólj hozzá!
elkészítés

Mindent keverjünk el alaposan, majd dagasszuk ki a tésztát nagyon alaposan.
Kelesszük 2-3, de akár 6 órát is, letakarva. Minél tovább áll, annál jobb lesz az állaga.
Csipkedjünk ki a megkelt tésztából mogyorónyi darabokat, vizes kézzel formázzunk belőlük kis gombócokat. Először csináljunk úgy 40 darabot, majd ha 20 megsült, újabb 20-at, és így tovább. Ha van idejük egy kicsit még kelni gombócként, az javít a végső állagon, de ha túl sokat állnak, megkeményedik, kiszárad a tetejük.
Süssük ki a gombócokat tallérsütőben. Nekem nem szoktak leragadni, de ha ragadna, olajozzuk ki enyhén a tallérsütőt. Nagyon gyorsan sülnek, és gyorsan meg is égnek, odafigyelve süssük!
Hagyjuk őket rácson kihűlni, majd tároljuk őket légmentesen zárható dobozban, hogy ropogósak maradjanak.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kávét, mézet és olívaolajat az arcra, és nem kell tö
Kávét, mézet és olívaolajat az arcra, és nem kell tö

EA lefőzött kávézaccot keverd össze a mézzel és az olívaolajjal. Keverd össze alaposan a hozzávalókat, tedd egy üvegbe és zárd le, 1 órára hagyd üvegbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászosuborka-krémleves
Kovászosuborka-krémleves

Az uborkát felkockázzuk. Turmixgéppel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hideg alaplevet, és még egyszer összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az uborka levét és a tejfölt összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lilahagymás tojáskrém
Lilahagymás tojáskrém

A tojásokat apróra vágjuk, vagy lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát is apróra vágjuk és hozzákeverjük. A tejfölt, a majonézt, a mustárt és a fűszereket összekeverjük és ráö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bab leves és bab főzelék régi hagyományos
Bab leves és bab főzelék régi hagyományos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk