1100g BL80-as liszt
27g só
200g kovász
700ml víz
70g mag keverék (szezámmag, fekete szezámmag, lenmag, világos lenmag, napraforgó mag, tökmag)
6g olíva olaj a kelesztő edénybe
Elkészítés:
1. Összekeverjük a lisztet, sót, magokat jó alaposan.
2. Elkeverjük a kovászt és a vizet.
3. Ezt követően a konyhai robotgéppel 15 percig az eddigieket összekeverjük.
4. Az így jó alaposan összekevert kenyértésztát a kelesztő edénybe áthelyezzük és fél órát a lefedett edényben pihentetjük.
5. Majd 30 percenként háromszor átlapoljuk.
6. Ezt követően kevés liszttel meghintett fém kenyérformába tesszük az előzetesen lisztben megforgatott tésztát.
7. Kb. 2-szeresére kelesztjük.
8. A sütőbe jénai edénybe töltött vizet helyezünk és a sütőt 250 fokra hevítjük.
9. A fém sütőformában megkelesztett tésztát az előre hevített sütőbe tesszük, majd a hőfokot 230 fokra vissza állítjuk, 45 percig sütjük.
A magok helyett lehet 70g aszalt olajos paradicsom feldarabolva a keverés végén egyenletesen elosztva hozzáadva a tésztához.
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Egy pohár vizet öntsük bele egy kisebb edénybe, majd főzzük meg benne a rizst. 2. Mikor kihűlt, szűrjük le a rizst, de a lét ne öntsük el. 3. Adjuk hozzá a tejet és a mézet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük. Majd az összes hozzávalót szép sorba beletesszük és ezt is összekeverjük Az almákat meghámozzuk, magházát eltá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű