menu

Családireceptkönyv.hu

Teljes kiőrlésű többlisztes kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Teljeskiörlésű többlisztes kenyér
Ambrus Andrea·2015. november 3.
Előző este elkevertem 370 ml vízben egy jó evőkanál(kb 100 gr)tk tönkölykovászt. Lehetőleg tk, de ha nincs jó bármilyen.Tettem hozzá 200 gr teljeskiörlésű rozslisztet és 10-12 órán át a pulton hagytam letakarva.
Reggel adtam hozzá 60gr tk. tönkölylisztet és 60 gr graham lisztet, 1 tk sikért,2tk sót,valamint pirított szezám magot, arany lenmagot,lenmagot,tökmagot, napraforgó magot és hajdinát.Egy őzgerincformát kibéleltem szilikonos sütőpapírral és belekanalaztam a masszát. letakarva duplájára kelesztettem, illetve míg el nem érte a sütőforma szélét:-).Hideg sütőben fóliával letakarva kell elkezdeni sütni 230 c fokra állítva a sütőt.kb 45-50 percig sütöttem így, majd kivettem a formából és a rácson 200 fokon sütöttem még kb 10-15 prcig. Akkor jó, ha megkopogtatod az alját és kongó hangot ad. Első nap kicsit ragacsosabb a bélzete de aztán már nem! (ha marad):-) Én amikor kihül fel szoktam szeletelni és folpackba csomagolva adagonként a mélyhűtőbe teszem. Amikor kell, szobahőmérsékleten vagy a mikro kiolvasztó fokozatán kiolvasztom. Olyan mint amikor megsült!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Borleves - OK
Borleves - OK

1. A vizet a borral és a fűszerekkel felforraljuk, ezalatt a tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal és a liszttel. 2. Ha felforrt, a tojásos lisztes keverékbe merünk pár kanál fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Anna receptjei
Anna receptjei

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar non plusz ultra
non plusz ultra

Ezekből tésztát gyúrunk, 2 - 3 mm vastagságúra nyújtjuk, kisebb pogárral kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk. Elkészítjük a habot: 2 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral és p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  házi készítésű vaj
házi készítésű vaj

Vegyünk egy mély edényt vagy tálat, melybe öntsük bele a 35%-os zsírtartalmú tejszínt. Kezdjük el felverni a mixerrel, eleinte a legkisebb fokozaton. Amikor a tejszín kezd sűrűsöd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk