A tésztához:
20 db tojás
20 ek. cukor
20 ek. púpos liszt
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 kk. sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
4 púpos ek. búzadara
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
30 dkg vaj
rum ízlés szerint
A mázhoz:
2 cs. csokoládés pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
A hozzávalók két adag piskótához elegendőek.
Az első piskótához 10 db tojást szétválasztunk. A fehérjét felverjük a sóval és cukorral. A sárgáját kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Utána hozzáadjuk a sárgájás masszához a felvert habot. 160 fokon megsütjük. Melegen felcsavarjuk. Az egészet ismételjük a hozzávalók másik felével.
A krémhez a tejben a búzadarát sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva belekeverjük a cukrot és a diót. A vajat habosra keverjük, és miután minden kihűlt, összekeverjük. Rummal ízesítjük.
Ezzel töltjük a piskótatekercseket.
A csokikrémhez a pudingport megfőzzük a tejjel. Kikeverjük a porcukrot a vajjal. Ezután az egészet összekeverjük, és bevonjuk vele a fatörzset.
Ízlés szerint díszítjük.
A pudingot a zacskón található leírás szerint megfőzzük, majd a lábost hideg vízbe állítva lehűtjük (kevergessük, hogy ne hártyásodjon a teteje). Ha a puding kihűlt, csomómentes...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 170C-ra. A csokoládét durvára szeleteljük, a dióval és a cukor felével aprítógépbe tesszük, és ledaráljuk. Nem kell, hogy teljesen finom morzsa legyen, inkább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A datolyát fél órára cukros-citromos teába áztatjuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, papírtörlőn leitatjuk, majd megdaráljuk. A tojásfe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta 6 tojásos piskóta Krém: 30 dkg vajat, 30 dkg porcukorral habosra keverünk. 1/2 kg túrót, 1 csomag mazsolával, 2 csomag vaníliás cukorral, 2 evőkanál citromlével jól kik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű