500 g szilva (magozott)
700 ml víz
3 púpozott evőkanál kristálycukor
6 db szegfűszeg (egész)
200 ml habtejszín (30-32%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
0.5 teáskanál fahéj (őrölt)
0.5 db citrom reszelt héja
A gyümölcsöt elkezdjük főzni a cukor és a szegfűszeg hozzáadásával. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy kb. 3 ujjnyira ellepje. Amikor megfőtt, botmixerrel turmixoljuk, majd egy szűrőn...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA szilvákat megmossuk, egy pár darabot félreteszünk, hogy majd legyen egy kis darabos rész is, a többit meghámozzuk, az edénybe beleöntjük a vizet, majd beletesszük a szilvákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, jó alaposan lecsöpögtetjük, s még melegen összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 2 tk sót, 30...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű