A tésztája:
4 tojássárgája,21,5 dkg cukor,1 cs vaníliás cukor,ezeket kikeverem először,0,8 dl tej és 0,8 dl olaj következik hozzá,ha ezt is kikevertem jöhet a 21,5 dkg liszt,1 cs sütőpor, és egy evőkanál kakaó. és természetesen a négy tojás felvert habjával keverjük össze.
krém:
4 dl meggylében és 1 dl víz keverékében kettő csomag pudingport megfőzök.közben kikeverek 25 dkg margarint 20 vagy 25 dkg porcukorral. Ha pudingos rész meghűlt, összekevere és már lehet is rákenni a tésztára és kinek milyen tejszín vált be az mehet a tetejére,nekem 0,5 l hullala van rajta két dr oetkeres fix-szel felverve. a pudingos részbe én tettem kissé szétmarcangolt meggybefőttet.
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokból 2 db piskótát sütünk./2 db 4 tojásos/ Az egyik piskóta sárga legyen, a másik barna / ezt kakaóval készítsük el/. A kihűlt piskótákból - pogácsa szaggatóval - korongo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKimérjük egybe a száraz hozzávalókat a tésztához. A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a sárgáját és a többi hozzávalót. Torta formában alacson...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojásokat a 6 evőkanál vízzel elkezdjük felverni, majd a cukrot hozzáadva, magas habbá verjük. A sütőporos lisztet, és a diót fakanállal v....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes