Hozzávalók 4 személyre:
1 kg zöldbab 30 dkg darált sertéshús 10 dkg rizs 10 dkg sajt 2 tojás 1 pohár tejföl 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál őrölt bors zsemlemorzsa olaj só
Recept idők előkészítési idő: 20 percelkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A zöldbabot mosd meg, pucold meg, és darabold fel. Főzd félpuhára egy teáskanál sóval körülbelül 15 perc alatt, majd szűrd le. A rizst is főzd meg enyhén sós vízben körülbelül tíz perc alatt. A hagymát vágd apró kockákra, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd pirítsd körülbelül tíz percig.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal vagy olajjal, szórd meg zsemlemorzsával. Rakd bele a zöldbab felét, terítsd rá a rizzsel összekevert darált húst, majd borítsd bele a maradék zöldbabot is. A tejfölt keverd el a tojásokkal, ízesítsd kevés sóval, és öntsd rá a rakottasra. Szórd meg a reszelt sajttal, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 30 percig. Ha a sajt ráolvad, és elkezd pirulni, kiveheted a sütőből.
Az alap a krumplis tészta, amiből gombócot, nudlit szoktunk készíteni. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa a káposztánk túlságosan savanyú, akkor kimossuk, ezzel kezdünk, ha nem akkor bő vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. 2 A rizst egy bögrével k...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük grill fűszerkeverékkel, és forró zsiradékon hirtelen elősütjük A hagymát apróra, a paradicsomot kis kockára vágjuk. A hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatom, másnap sós, enyhén ecetes vízben néhány babérlevéllel együtt felteszem főni. Újabb edényben (esetleg bográcsban) közben megcsinálom a pörkölt alapot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű