Hozzávalók 4 személyre:
1 kg zöldbab 30 dkg darált sertéshús 10 dkg rizs 10 dkg sajt 2 tojás 1 pohár tejföl 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál őrölt bors zsemlemorzsa olaj só
Recept idők előkészítési idő: 20 percelkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A zöldbabot mosd meg, pucold meg, és darabold fel. Főzd félpuhára egy teáskanál sóval körülbelül 15 perc alatt, majd szűrd le. A rizst is főzd meg enyhén sós vízben körülbelül tíz perc alatt. A hagymát vágd apró kockákra, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd pirítsd körülbelül tíz percig.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal vagy olajjal, szórd meg zsemlemorzsával. Rakd bele a zöldbab felét, terítsd rá a rizzsel összekevert darált húst, majd borítsd bele a maradék zöldbabot is. A tejfölt keverd el a tojásokkal, ízesítsd kevés sóval, és öntsd rá a rakottasra. Szórd meg a reszelt sajttal, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 30 percig. Ha a sajt ráolvad, és elkezd pirulni, kiveheted a sütőből.
A feldarabolt (nem túl apró) hagmát megdinsztelem, ha pirulni kezd, hozzáteszem a feldarabolt gombát, és azzal pirítom. Sózom, borsozom. A sütőtál aljára szoktam tenni néhány szem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rizstésztát áztassuk be langyos vízbe 20 percre. 2 Felkockázzuk a tofut 1,5 cm-es darabokra. 2 evőkanál olajon minden oldalukat körbepirítjuk, majd egy papírtörlőre szedjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű