60 dkg liszt
10 dkg vaj
5 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál méz
1 tojás
csipetnyi só
A töltéshez sütőlekvár
A tejet langyosítsd fel keverj hozzá csipetnyi cukrot és morzsold bele az élesztőt.A liszthez add hozzá a többi cukrot,a csipetnyi sót,a mézet,a megolvasztott vajat és a tojást.Végül öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt és
gyúrd össze a tésztát.Amikor összeállt takard le és meleg helyen,nagyjából egy óra alatt keleszd a duplájára.
Amikor megkelt lisztezett deszkán gyúrd picit át és nyújtsd ujjnyi vastagra.
Késsel vágj ki belőle egyforma kockákat majd kanalazz lekvárt a közepükre.Ezután tekerd fel a tésztadarabokat a végeket pedig alaposan nyomkodd össze,nehogy a lekvár kifolyjon.
Told be őket a hideg sütőbe,hogy addig is míg bemelegszik keljenek még
egy kicsit.180 fokon süsd a buktát nagyjából 30 percig.
Akkor jó ha már aranybarnák.
Ujjnyi vastag trappista szeletből ferdén levágunk 4 db háromszög alakú hasábot A virslikett hosszában bevágjuk, beledugjuk a sajt hasábokat, körbe tekerjük a bacon szalonnával Tű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 kanál olajon a hagymát és a fokhagymát néhány percig pároljuk, majd lehűtjük. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsa 2/3 részét, a sonkát, a már megpárolt hagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat megmosom, majd a szárukat kitördelem, összevágom. A hagymát finomra aprítom, kevés olajon puhára párolom. Hozzáadom az apróra vágott gombaszárat, sózom, borsozom, majora...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSzitáljuk a lisztet egy keverőtálba, tegyük hozzá a sót, sütőport és a szódabikarbónát. Morzsoljuk bele a vajat. Öntsünk bele annyi írót, hogy lágy tésztát kapjunk. Ne dagasszuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű