60 dkg liszt
10 dkg vaj
5 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál méz
1 tojás
csipetnyi só
A töltéshez sütőlekvár
A tejet langyosítsd fel keverj hozzá csipetnyi cukrot és morzsold bele az élesztőt.A liszthez add hozzá a többi cukrot,a csipetnyi sót,a mézet,a megolvasztott vajat és a tojást.Végül öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt és
gyúrd össze a tésztát.Amikor összeállt takard le és meleg helyen,nagyjából egy óra alatt keleszd a duplájára.
Amikor megkelt lisztezett deszkán gyúrd picit át és nyújtsd ujjnyi vastagra.
Késsel vágj ki belőle egyforma kockákat majd kanalazz lekvárt a közepükre.Ezután tekerd fel a tésztadarabokat a végeket pedig alaposan nyomkodd össze,nehogy a lekvár kifolyjon.
Told be őket a hideg sütőbe,hogy addig is míg bemelegszik keljenek még
egy kicsit.180 fokon süsd a buktát nagyjából 30 percig.
Akkor jó ha már aranybarnák.
A cukkini és a többi hozzávaló mennyiségét attól függően növeljük, illetve csökkentjük, hogy mekkora adagot szeretnénk készíteni. A cukkinit megmossuk és vastagabb karikákra (kb.1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.) Egy lábasba tess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsok héját egy kisebb lábasba reszeljük, belefacsarjuk a levüket, hozzáadjuk a cukrot és a vajat és az egészet gőz fölött addig kevergetjük, míg a cukor és a vaj teljesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat egy tálban összemorzsolgatom, (nem összedolgozni) lazán kell hagyni, forgács-szerűre. A töltelékhez valókat felfőzöm, sűrűre. A tészta egyik felét vajazott, l...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű