Hozzávalók:
1,5-2 nagyobb csirkemell (8-10 szeletre felvágva)
4 szelet párolt húsos szalonna
4 tojás
15-20 dkg reszelt sajt
1 kisebb csokor snidling ( metélőhagyma)
só, bors
zsemlemorzsa , margarin ( a kuglóf sütő kenéséhez, szórásához)
Elkészítése:
A csirkemellet szép vékonyra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
A kuglóf sütőt kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, 4-5 szelet melle hússal körberakjuk, megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott metélőhagymával, ráütünk 4 tojást ( arányosan elosztva), erre tesszük a párolt húsos szalonnát, ismét sajt, metélőhagyma, legfelül 4-5 vékony szelet csirkemell.
Alufóliával beborítjuk, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, még 15 percig sütjük, kivesszük, egy kis ideig hagyjuk hűlni, majd egy tepsire borítjuk és vissza tesszük annyira, hogy egy kis színt kapjon. Hagyjuk teljesen kihűlni és csak akkor szeleteljük
Ha van bacon szalonnánk, akkor azzal rakjuk körbe a kuglóf sütőt, úgy hogy a végek kilógjanak, amelyeket a húsok betöltése után vissza hajtunk (20-25 dkg bacon) , ekkor nem kell a sütőt kikenni margarinnal. Így sokkal szebb a külalakja is.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csirke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megmossuk, esetleg még kefével is, letörülgetjük és 4-be vágjuk. (ha valaki szeretné, meg is hámozhatja) A sütőtálba elhelyezzük az előkészített krumplit, és 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Közben egy kis edényben felmelegítjük a tejfölt és belekeverjük a tejszínt. A reszelt eme...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a combokat, kettévágjuk, sózzuk + kanál lisztbe beleforgatjuk és 3 ek zsíradékon lassan megpirítjuk minden oldalát. Felöntjük a kockából készült fél liternyi víz fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű