Hozzávalók:
1,5-2 nagyobb csirkemell (8-10 szeletre felvágva)
4 szelet párolt húsos szalonna
4 tojás
15-20 dkg reszelt sajt
1 kisebb csokor snidling ( metélőhagyma)
só, bors
zsemlemorzsa , margarin ( a kuglóf sütő kenéséhez, szórásához)
Elkészítése:
A csirkemellet szép vékonyra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
A kuglóf sütőt kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, 4-5 szelet melle hússal körberakjuk, megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott metélőhagymával, ráütünk 4 tojást ( arányosan elosztva), erre tesszük a párolt húsos szalonnát, ismét sajt, metélőhagyma, legfelül 4-5 vékony szelet csirkemell.
Alufóliával beborítjuk, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, még 15 percig sütjük, kivesszük, egy kis ideig hagyjuk hűlni, majd egy tepsire borítjuk és vissza tesszük annyira, hogy egy kis színt kapjon. Hagyjuk teljesen kihűlni és csak akkor szeleteljük
Ha van bacon szalonnánk, akkor azzal rakjuk körbe a kuglóf sütőt, úgy hogy a végek kilógjanak, amelyeket a húsok betöltése után vissza hajtunk (20-25 dkg bacon) , ekkor nem kell a sütőt kikenni margarinnal. Így sokkal szebb a külalakja is.
A csirkemell szeleteket fűszerezzük. A linessa sajtkrémbe belevágjuk a hagymát, fűszerezzük, majd betöltjük a csirkemellet és feltekerjük. Szorosan egymás mellé, őzgerinc formába r...
Elkészítési idő:Pácold be a csirkecombokat a kókusz olajba és a fűszerekbe és hagyd állni, a legjobb ha egy egész éjszakán keresztül pácolódik sütés előtt. Ha letelt a pácolási idő, én először 15...
Elkészítési idő:A kacsamelleket szépen megmossuk hideg víz alatt, majd szárazra töröljük. A bőrös felét beirdaljuk a húsoknak. Egy nagyon éles kés szükséges hozzá. Fontos, hogy a zsírrétegig vágju...
Elkészítési idő: 70 perc