Családireceptkönyv.hu

Kuglófos csirkemell_hideg tál


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1,5-2 nagyobb csirkemell (8-10 szeletre felvágva)
4 szelet párolt húsos szalonna
4 tojás
15-20 dkg reszelt sajt
1 kisebb csokor snidling ( metélőhagyma)
só, bors
zsemlemorzsa , margarin ( a kuglóf sütő kenéséhez, szórásához)

Elkészítés:


Elkészítése:

A csirkemellet szép vékonyra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
A kuglóf sütőt kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, 4-5 szelet melle hússal körberakjuk, megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott metélőhagymával, ráütünk 4 tojást ( arányosan elosztva), erre tesszük a párolt húsos szalonnát, ismét sajt, metélőhagyma, legfelül 4-5 vékony szelet csirkemell.
Alufóliával beborítjuk, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, még 15 percig sütjük, kivesszük, egy kis ideig hagyjuk hűlni, majd egy tepsire borítjuk és vissza tesszük annyira, hogy egy kis színt kapjon. Hagyjuk teljesen kihűlni és csak akkor szeleteljük

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha van bacon szalonnánk, akkor azzal rakjuk körbe a kuglóf sütőt, úgy hogy a végek kilógjanak, amelyeket a húsok betöltése után vissza hajtunk (20-25 dkg bacon) , ekkor nem kell a sütőt kikenni margarinnal. Így sokkal szebb a külalakja is.

Kuglófos csirkemell_hideg tál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar ÚJHAGYMÁS SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT CSIRKEMELL
ÚJHAGYMÁS SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT CSIRKEMELL

A csirkemell szeleteket fűszerezzük. A linessa sajtkrémbe belevágjuk a hagymát, fűszerezzük, majd betöltjük a csirkemellet és feltekerjük. Szorosan egymás mellé, őzgerinc formába r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült csirkecomb (paleo)
Sült csirkecomb (paleo)

Pácold be a csirkecombokat a kókusz olajba és a fűszerekbe és hagyd állni, a legjobb ha egy egész éjszakán keresztül pácolódik sütés előtt. Ha letelt a pácolási idő, én először 15...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
ROSÉ KACSAMELL STEAK
ROSÉ KACSAMELL STEAK

A kacsamelleket szépen megmossuk hideg víz alatt, majd szárazra töröljük. A bőrös felét beirdaljuk a húsoknak. Egy nagyon éles kés szükséges hozzá. Fontos, hogy a zsírrétegig vágju...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk