Hozzávalók:
1,5-2 nagyobb csirkemell (8-10 szeletre felvágva)
4 szelet párolt húsos szalonna
4 tojás
15-20 dkg reszelt sajt
1 kisebb csokor snidling ( metélőhagyma)
só, bors
zsemlemorzsa , margarin ( a kuglóf sütő kenéséhez, szórásához)
Elkészítése:
A csirkemellet szép vékonyra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
A kuglóf sütőt kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, 4-5 szelet melle hússal körberakjuk, megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott metélőhagymával, ráütünk 4 tojást ( arányosan elosztva), erre tesszük a párolt húsos szalonnát, ismét sajt, metélőhagyma, legfelül 4-5 vékony szelet csirkemell.
Alufóliával beborítjuk, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, még 15 percig sütjük, kivesszük, egy kis ideig hagyjuk hűlni, majd egy tepsire borítjuk és vissza tesszük annyira, hogy egy kis színt kapjon. Hagyjuk teljesen kihűlni és csak akkor szeleteljük
Ha van bacon szalonnánk, akkor azzal rakjuk körbe a kuglóf sütőt, úgy hogy a végek kilógjanak, amelyeket a húsok betöltése után vissza hajtunk (20-25 dkg bacon) , ekkor nem kell a sütőt kikenni margarinnal. Így sokkal szebb a külalakja is.
A húst felcsíkozzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyűcsirkemellet csíkokra vágom. Az őzgerincformát kibélelem a baconnel. Összekeverem a csirkemell kivételével a hozzávalókat, megkóstolom, hogy elég sós-e (egy kicsit sósabbra lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóv...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűKiolajozzuk a pléhet. Beletesszük a zöldség mixet, fűszerezzük. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, és ráhelyezzük a zöldség mixre. Fűszerezzük. A gombát, kukoricát, anan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű