3 db csirkemell,
1 bögre tej,
6 db közepes nagyságú burgonya,
1 db hagyma,
2 db paradicsom,
2 db tojás,
2-3 gerezd fokhagyma,
150-200 g sajt,
3 evőkanál tejföl vagy majonéz,
olaj a forma kikenéséhez,
só, bors ízlés szerint,
petrezselyemzöld
Vágjuk fel a csirkemellet apró darabokra, öntsük rá a tejet és hagyjuk állni 1-1,5 órát, hogy a csirkemell megpuhuljon, közben készítsük el a formákat alufóliából, ebben lesz a “meglepetés”.
A fóliát hajtsuk össze több rétegbe és helyezzük egy befőttes üveg, vagy joghurtos doboz aljára. Hajtsuk be a széleit minél egyenletesebben és vegyük le a befőttesüvegről. Ha nincs otthon alufóliád akkor elkészítheted sütőformákban is.
Tegyük a fóliából készített formákat tepsibe és kenjük ki a belsejüket olajjal. A burgonyát karikázzuk fel és rakjuk bele a formákba, fűszerezzük sóval, borssal.
A burgonyakarikákra tegyük rá a felszeletelt hagymakarikákat.
Készítsük el a szószt: verjük fel a tojást, adjuk hozzá a majonézt vagy a tejfölt és kavarjuk jól össze, öntsük rá az elkészített szószt a húsra ( kb. 2 kanállal jusson mindegyik adagra). Ha véletlenül kevés a szósz, akkor még készítsünk egy adagot. A szószra tegyük rá a karikára vágott paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát.
A tetejére szórjuk rá a reszelt sajtot.180 fokos sütőben süssük 20-30 percet.
Egyben sütöttem tepsiben, nagyon finom
A pác összetevőit egy tálban jól összekeverjük, és az enyhén sózott, borsozott csirkemell szeleteket beleforgatjuk. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.. A kuk...
Elkészítési idő: 60 percA narancs héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. Ezeket elkeverjük a többi hozzávalóval. A combokat megmossuk, áttöröljük, egy fagyasztózacskóba helyezzük. Leöntjük a keverékkel...
Elkészítési idő:A húsokat szárnyas fűszer sóval kissé bekenjük A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük és ráöntjük a szárnyakra,majd egy zacskóba tenni és 2 -3 órára pihentetjük a páclébe....
Elkészítési idő: 90 perc