4 db fél csirkemell (kb. 1 kg)
2 nagyobb sárgarépa (kb. 20-25 dkg)
1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini (kb. 25-30 dkg)
1 ek. provence-i fűszerkeverék
1/2 tk. pirospaprika
2-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
2,5 dl tejszín
3 ek. olívaolaj
Só
Bors
Először is tisztítsd meg a csirkemellet, és vágd ízlés szerint 2-3 szeletbe. Sózd és borsozd.A sárgarépát és a cukkinit vágd föl csíkokba, aprítsd fel a fokhagymát.
Ízlés kérdése, hogy mekkora csíkokra vágod a cukkinit és a sárgarépát. Nagyon jól illik hozzá az apró (2-3 mm-es) csíkokra vágott, 8-10 cm hosszú zöldség.Egy nagyobb serpenyőben pirítsd közepes lángon a csirkemelleket 2 ek. olívaolajban 6+6 percig mindkét oldalán. Ha kész, vedd ki egy tányérra.Ugyanabba a serpenyőbe önts még 1 ek. olívaolajat, add hozzá a répát és a cukkinit. Így a zöldségek a csirkemell ízét is átveszik.Pirítsd közepes-nagy lángon, időnként forgatva 3 percig.
3 perc után add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még 1 percig.
1 perc után adj hozzá ízlés szerint őrölt borsot és a provence-i fűszer-keveréket.Még egy percig forgasd az egészet nagy lángon.
Vedd le a tűzről, öntsd bele a tejszínt és keverd el.Add hozzá a paprikát, keverd el azzal is, és tedd vissza a tűzre.
Forrald be, majd tedd bele a csirkemelleket. 5 percig közepes lángon főzd még, a csirkemelleket egyszer-kétszer megforgatva, hogy jobban átvegyék a cukkinis szósz ízét.
A muffin formát béleljük ki körkörösen egy bacon-nel. Egy másik bacon szalonnát vágjunk ketté, egyiket igazítsuk bele a muffin formába, majd a másikat is keresztbe – a bacon-ök kép...
Elkészítési idő: 1 óraA csirkemell filét csíkokra vágjuk, rányomjuk a fokhagymát, sóval-, borssal ízesítve zsíron megpirítjuk. Fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, beleszórjuk a gyömbért é...
Elkészítési idő:Forró vízbe dobod 30 percre a mélyhűtőből kivett előkészített kacsamellet, majd kibontod a zacskóból és forró serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütöd. Sózod, borsozod és meglocso...
Elkészítési idő: 40 perc