4 db fél csirkemell (kb. 1 kg)
2 nagyobb sárgarépa (kb. 20-25 dkg)
1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini (kb. 25-30 dkg)
1 ek. provence-i fűszerkeverék
1/2 tk. pirospaprika
2-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
2,5 dl tejszín
3 ek. olívaolaj
Só
Bors
Először is tisztítsd meg a csirkemellet, és vágd ízlés szerint 2-3 szeletbe. Sózd és borsozd.A sárgarépát és a cukkinit vágd föl csíkokba, aprítsd fel a fokhagymát.
Ízlés kérdése, hogy mekkora csíkokra vágod a cukkinit és a sárgarépát. Nagyon jól illik hozzá az apró (2-3 mm-es) csíkokra vágott, 8-10 cm hosszú zöldség.Egy nagyobb serpenyőben pirítsd közepes lángon a csirkemelleket 2 ek. olívaolajban 6+6 percig mindkét oldalán. Ha kész, vedd ki egy tányérra.Ugyanabba a serpenyőbe önts még 1 ek. olívaolajat, add hozzá a répát és a cukkinit. Így a zöldségek a csirkemell ízét is átveszik.Pirítsd közepes-nagy lángon, időnként forgatva 3 percig.
3 perc után add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még 1 percig.
1 perc után adj hozzá ízlés szerint őrölt borsot és a provence-i fűszer-keveréket.Még egy percig forgasd az egészet nagy lángon.
Vedd le a tűzről, öntsd bele a tejszínt és keverd el.Add hozzá a paprikát, keverd el azzal is, és tedd vissza a tűzre.
Forrald be, majd tedd bele a csirkemelleket. 5 percig közepes lángon főzd még, a csirkemelleket egyszer-kétszer megforgatva, hogy jobban átvegyék a cukkinis szósz ízét.
Elkészítése: A csirkecombokat átdörzsöljük a sóval és borssal, majd az olajjal kikent tepsibe rakjuk. A krumplit meghámozzuk és egészben a combok mellé rakjuk (ha nagyon nagyok,...
Elkészítési idő:hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húsokat. Pár percig pirítjuk a húsokat, majd öntünk alá egy kevés vizet és fűszerezzük. A vizet folyamatosan pótoljuk, de vigyázzunk, hogy sűrű s...
Elkészítési idő: 1 ora