Száraz hozzávalók:
1/2 csésze mandula liszt
1/2 csésze kender mag
1/2 csésze reszelt parmezán
1/4 csésze lenmag liszt
élesztő
1 mokkáskanál sütőpor
csipet só
Valamilyen fűszerkeverék, amit kedvelsz
Nedves összetevők:
6 felvert tojás
1/2 csésze túró
Zöldhagyma, vagy bármi friss zöldség, apróra vágva ízlés szerint
Két edénybe keverd össze külön-külön a száraz és nedves hozzávalókat. Végül öntsd egybe őket, és keverd jól össze.
A masszát egy kanál segítségével kanalazd a szilikon muffin formába és mehet is a sütőbe.
Süsd előmelegített sütőben 190C fokon körülbelül 30 percig. Szép aranybarnának kell lennie a tetejének.
Ha maradna belőle, akkor sincs semmi gond. Tedd őket egy jól záródó zacskóba és tárold bátran a hűtőben.
Akár egy hétig is gond nélkül tárolhatod és a mikróban újramelegítve is tökéletes.
A tésztát sós vízben előfőzzük. Nem kell készre főzni, mert még meg is sütjük. Egy olyan jénai edénybe szedjük, amiben sütni fogjuk. 2-3 ek olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt fél puhára főztem. Hagytam kihűlni, majd tejföllel, tojással, liszttel, sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel és reszelt füstölt sajttal összekevertem.A csirkemelle...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz