1 hátsó csülök A körethez:
1 ek.só 1,5 kg burgonya
1 kk. egész fekete bors 30 dkg vöröshagyma
1 fej vöröshagyma 1 csapott ek. só
2-3 babérlevél 1 mk. őrölt fekete bors
3-4 gerezd fokhagyma 1 mk. pirospaprika
1 ek. majoranna
1 csokor petrezselyem
4-5 ek. olaj
A csülköt alaposan megmossuk,megtisztítjuk. Fazékba rakjuk,annyi vizet öntünk rá amennyi bőven ellepi.
Megsózzuk,az egész borssal,az elfelezett hagymával,babérlevéllel,fokhagymával fűszerezzük.
Felforraljuk,majd kis lángon 1,5 -2 órát alatt szinte teljesen puhára főzzük.
A körethez mindent összekeverünk. A csülköt tepsibe fektetjük,majd a köretet melléhalmozzuk. A sütőben 210 fokon kb. 1 órán át sütjük.
A hús akkor van készen,ha készre puhult és megpirult a teteje.
A vesét félbevágjuk, az ereit és minden kis csatornáját kivágjuk, alaposan átmossuk, felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, két ek olajon megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva hozzákev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd négy-öt perc alatt roppanósra, majd szűrd le, és hagyd kicsit hűlni. Törd össze villával, vagy ted...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sárgaborsót alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. Egy edényben hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, adjuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék: 4 hagymát összevágni, olívaolajon megpárolni, majd rádobni a következőket egymás után: menta, rizs, paradicsomok meghámozva, összetörve, 1 citrom leve kifacsarva és fel...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű