Családireceptkönyv.hu

Csülök Pékné módra


Írta:

Elk. idő: 3-4 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 hátsó csülök A körethez:
1 ek.só 1,5 kg burgonya
1 kk. egész fekete bors 30 dkg vöröshagyma
1 fej vöröshagyma 1 csapott ek. só
2-3 babérlevél 1 mk. őrölt fekete bors
3-4 gerezd fokhagyma 1 mk. pirospaprika
1 ek. majoranna
1 csokor petrezselyem
4-5 ek. olaj



Elkészítés:


A csülköt alaposan megmossuk,megtisztítjuk. Fazékba rakjuk,annyi vizet öntünk rá amennyi bőven ellepi.
Megsózzuk,az egész borssal,az elfelezett hagymával,babérlevéllel,fokhagymával fűszerezzük.
Felforraljuk,majd kis lángon 1,5 -2 órát alatt szinte teljesen puhára főzzük.
A körethez mindent összekeverünk. A csülköt tepsibe fektetjük,majd a köretet melléhalmozzuk. A sütőben 210 fokon kb. 1 órán át sütjük.
A hús akkor van készen,ha készre puhult és megpirult a teteje.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kelkáposztába göngyölt pulykagombóc (paleo)
Kelkáposztába göngyölt pulykagombóc (paleo)

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk és pár perc alatt megpuhítjuk benne a káposztaleveleket, majd félretesszük. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felhevített zsíro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ernő
Cukkini lecsós paradicsomos lében
Cukkini lecsós paradicsomos lében

Hagyományosan elkészítjük a lecsót. Amikor elkészült, kivesszük az összefonnyadt, összepöndörödött paprikát és paradicsomot, és beletesszük a paradicsompürét és a meghámozott ka...

Elkészítési idő: 25-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chilis bab füstölt kolbásszal
Chilis bab füstölt kolbásszal

A babot előző este beáztatjuk, vagy konzerv babot is használhatunk. A beáztatott babot közepes lángon előfőzzük. Közben elkészítjük a zöldséges alapot: az egyik felaprított vörö...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk