1 hátsó csülök A körethez:
1 ek.só 1,5 kg burgonya
1 kk. egész fekete bors 30 dkg vöröshagyma
1 fej vöröshagyma 1 csapott ek. só
2-3 babérlevél 1 mk. őrölt fekete bors
3-4 gerezd fokhagyma 1 mk. pirospaprika
1 ek. majoranna
1 csokor petrezselyem
4-5 ek. olaj
A csülköt alaposan megmossuk,megtisztítjuk. Fazékba rakjuk,annyi vizet öntünk rá amennyi bőven ellepi.
Megsózzuk,az egész borssal,az elfelezett hagymával,babérlevéllel,fokhagymával fűszerezzük.
Felforraljuk,majd kis lángon 1,5 -2 órát alatt szinte teljesen puhára főzzük.
A körethez mindent összekeverünk. A csülköt tepsibe fektetjük,majd a köretet melléhalmozzuk. A sütőben 210 fokon kb. 1 órán át sütjük.
A hús akkor van készen,ha készre puhult és megpirult a teteje.
Sós, szárított zöldséges vízben főzd puhára a rózsáira szedett és megmosott karfiolt. Míg fő a karfiol, addig készítsük el a ragut: két evőkanál kacsazsíron dinszteld üvegesre az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk. A megtisztított krumplit sós vízben puhára főzzük. A kolbászt vékony karikára vágjuk. Egy sütőtálat vékonyan kikenünk margarin...
Elkészítési idő: kb. 45 perc Nehézség: Könnyű