Sült csirkemell
100 dkg csirkemell filé
1 db citrom (bio)
4 kk oregánó (morzsolt)
0.5 kávéskanál só
1 csipet fekete bors (frissen őrölt)
10 ek olívaolaj
Görög saláta
1 közepes db kígyóuborka
2 közepes db paradicsom (keményebb)
1 közepes db lilahagyma
10 dkg olajbogyó
20 dkg feta sajt (görög)
6 ek olívaolaj
4 kk oregánó
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és papírtörlőn szárazra töröljük, hogy a pác alaposan át tudja járni.
A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, mehet bele a jól megmosott citrom leve, illetve héja is. Kevés sót használjunk a páclé készítésénél, inkább a sütésnél sózzuk a húst. A csirkemellet leöntjük a páccal, kézzel alaposan összeforgatjuk, és egy éjszakára, de minimum 5-6 órára hűtőbe tesszük.
A görög salihoz a kígyóuborkát és a paradicsomokat felkockázzuk, a lilahagymát kisebb gerezdekre vágjuk.
Egy tálba tesszük a zöldségeket, és a leöblített, lecsepegtetett olajbogyókat, megszórjuk gazdagon oregánóval, és megöntözzük olívaolajjal.
Hűtőbe tesszük 3-4 órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a saláta tetejére egészben ráhelyezzük a feta sajtot.
A csirkemellet grillen készre sütjük.
1. Bulgur preliti sa vrelom vodom u koju ste dodali kocku za supu, dodati ulje i dobro izmjesati pa ostaviti pokriveno da odstoji dok sve ostalo ne pripremite. 2. Luk sjeci n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét 1 éjszakára (de legalább 2-3 órára) hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük, friss vízben feltesszük főni. Sót, egész borsot, babért, egy fej hagymát adunk hozzá és puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot nejlonzacskóba tesszük, a száját jól bekötjük. Lobogó vízbe tesszük, majd a lángot levesszük takarékra, és 10 percig benne hagyjuk a sajtot. Közben a főtt tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat mossuk meg és vágjuk le a tönkjeit felesleges a "bőrüket" is lehúzni - majd egy kicsit sózd be. Forgassuk meg őket lisztben, besózott felvert tojásban és morzsában. Bő...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű