Sült csirkemell
100 dkg csirkemell filé
1 db citrom (bio)
4 kk oregánó (morzsolt)
0.5 kávéskanál só
1 csipet fekete bors (frissen őrölt)
10 ek olívaolaj
Görög saláta
1 közepes db kígyóuborka
2 közepes db paradicsom (keményebb)
1 közepes db lilahagyma
10 dkg olajbogyó
20 dkg feta sajt (görög)
6 ek olívaolaj
4 kk oregánó
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és papírtörlőn szárazra töröljük, hogy a pác alaposan át tudja járni.
A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, mehet bele a jól megmosott citrom leve, illetve héja is. Kevés sót használjunk a páclé készítésénél, inkább a sütésnél sózzuk a húst. A csirkemellet leöntjük a páccal, kézzel alaposan összeforgatjuk, és egy éjszakára, de minimum 5-6 órára hűtőbe tesszük.
A görög salihoz a kígyóuborkát és a paradicsomokat felkockázzuk, a lilahagymát kisebb gerezdekre vágjuk.
Egy tálba tesszük a zöldségeket, és a leöblített, lecsepegtetett olajbogyókat, megszórjuk gazdagon oregánóval, és megöntözzük olívaolajjal.
Hűtőbe tesszük 3-4 órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a saláta tetejére egészben ráhelyezzük a feta sajtot.
A csirkemellet grillen készre sütjük.
A sütőt bekapcsoltam grillező funkcióra és 220 fokra. A madársalátából és rukkolából egy salátatálba szórtam, összesen úgy 5 dekányit. A kisebb paradicsomokat és a retkeket – ha s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst és a pirítóst felszeleteljük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a salátát, a zöld fűszereket, majd a felvagdosott tojást is. A sonkát felszeleteljük, kevés olajban megpirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát mosd meg és hosszában vágd ketté, egy kanállal kapard ki a magvait. 2. Az uborkát reszeld le és tedd egy tálba, sózd meg és tedd a hűtőbe 2 órára. Majd nyomkodd k...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűAz öntet hozzávalóit össze is keverhetjük és így készítjük oda a főzéshez, szerintem így jobban a szánk ízéhez igazíthatjuk, de lehet külön-külön is. A szalonnakockákat pici zsí...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes