15 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
1 nagyobb alma
4 ek tejföl
2 ek majonéz
1 nagy csipet só
1 kis csipet őrölt szerecsendió
A sajtokat egész apró (3-4 mm) kockára vágjuk. Az almát jól megmossuk, magházát kiemeljük. Ízlés szerint meghámozható. Én most nem tettem. A gyümölcshúst felkockázzuk.
Egy tálkába kanalazzuk a tejfölt, a majonézt, meghintjük sóval, szerecsendióval és jól összekeverjük. Beleforgatjuk a sajtokat és az almát.
Legalább 1 órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A csirkemellet alaplében megfőzzük. Én ilyenkor mindig főzök egy csirkehúslevest sok zöldséggel, aprólékkal, és abban főzöm meg a mellhúst, úgy finom szaftos marad, de alaplében fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát, a tarját, a sonkát és a sajtot vékony csíkokra szeleteljük, majd jól összekeverjük. A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. A tejfölt a ma...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűVálaszd szét a sárgáját a fehérjétől. A sárgájákat tedd összekötött aljú zacskóba pl. sütőzacskó, (lásd kép). Főzd meg. Egy tiszta üdítős vagy tejes dobozba öntsd bele a fehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMeghámozott, lereszelt uborkát lesózzuk, 15 perc után kinyomkodjuk. Összekeverjük a hozzávalókkal, ízlés szerint sózzuk. Tálalásig hűtjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű