15 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
1 nagyobb alma
4 ek tejföl
2 ek majonéz
1 nagy csipet só
1 kis csipet őrölt szerecsendió
A sajtokat egész apró (3-4 mm) kockára vágjuk. Az almát jól megmossuk, magházát kiemeljük. Ízlés szerint meghámozható. Én most nem tettem. A gyümölcshúst felkockázzuk.
Egy tálkába kanalazzuk a tejfölt, a majonézt, meghintjük sóval, szerecsendióval és jól összekeverjük. Beleforgatjuk a sajtokat és az almát.
Legalább 1 órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A hozzávalókat apróra vágjuk, fűszerezzük, felöntjük a gyümölcslevekkel és jól behűtve fogyasztjuk. Nyáron igazi hűsítő finomság! Tálaláskor megszórhatjuk diódarabokkal, kekszmo...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElőször a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát vágjuk fel zsülienre. Jól keverjük össze őket, és sózzuk be. A majonézhez keverjük hozzá a porcukrot, az ízesített mustá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk....
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűVágd kockákra a gyümölcsöket, keverd össze, majd locsold meg a citrom levével. Szórd meg kókuszreszelékkel ízlésed szerint. Mikor lehűlt, azonnal fogyaszthatod.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű