15 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
1 nagyobb alma
4 ek tejföl
2 ek majonéz
1 nagy csipet só
1 kis csipet őrölt szerecsendió
A sajtokat egész apró (3-4 mm) kockára vágjuk. Az almát jól megmossuk, magházát kiemeljük. Ízlés szerint meghámozható. Én most nem tettem. A gyümölcshúst felkockázzuk.
Egy tálkába kanalazzuk a tejfölt, a majonézt, meghintjük sóval, szerecsendióval és jól összekeverjük. Beleforgatjuk a sajtokat és az almát.
Legalább 1 órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Zöldséghámozóval hosszában vékonyan felszeleteljük az uborkát, majd a szeleteket papírtörlőre rakosgatjuk. A fetát összekeverjük a joghurttal, hozzáadjuk az apróra vágott kapribog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vegamix-szel, és adhatunk hozzá egy kevés őrölt szerecsendiót is. Ha megpáro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát vékonyra szeletelem, majd lesózom és állni hagyom, majd kinyomkodom a levét és összekeverem a tejföllel, megszórom petreszelyemmel
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát egyszerű burgonyasalátának elkészítjük. Kb. 2 órán át a levében tartjuk hideg helyen; ezután leszűrjük és a mustárral elkevert majonézmártást hozzáadva, óvatosan elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű