20 dkg vöröslencse
3 fokhagymagerezd
2 babérlevél
1 nagy csokor újhagyma
1 nagy csokor friss bazsalikom
1 nagy csokor petrezselyem
Az öntethez:
2 dl zöld citrom leve, átszűrve
3 evőkanál olívaolaj a tetejére
1 púpos kávéskanál méz
só, bors
A lencsét leöblítünk, átválogatjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főzni. 2 babérlevelet is adunk hozzá. Sót ne tegyünk a vízbe, mert attól megkeményedik a lencse. Lefedve körülbelül 10 perc alatt puhára fő. Közben elkészíthetjük hozzá az öntetet. Kézi habverővel elhabarunk 2 dl átszűrt zöldcitromlevet, 3 evőkanál olíva olajat és 1 kávéskanál mézet, majd sózzuk-borsozzuk. Ezután felkarikázunk 1 nagy csokor újhagymát, és apróra vágunk 1 nagy csokor friss bazsalikomot és petrezselymet.
Végül a leszűrt vöröslencsét összekeverjük a hagymával a bazsalikommal és a petrezselyemmel, megsózzuk, majd hozzáaadjuk az öntet is.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon oldalanként 1 perc alatt kérget sütünk rá. Lejjebb vesszük a lángot és még 6-7 percig sütjük, hogy átsüljön. Kihűtjük. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kaliforniai paprikát apró kockákra szeleteljük, a petrezselyem zöldjét finomra aprítjuk, a heringeket egészen apró darabokra vágjuk. Mindezt összekeverjük az olajjal,a majonézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200C-ra. A céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk (kevés olívaolajjal csöpögtetjük meg, és sózzuk), és kb. 1-1 1/4 óra alatt megsütjük. Kissé lehűtjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a negyedekre vágott hagymát szeleteld, s mindezt keverd össze az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel. Locsold meg az olajból, bo...
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: Könnyű