1 ökölnyi csicsóka
ugyanannyi brokkoli
1 cikk fokhagyma
1 kisebb lilahagyma, vagy néhány karika póré
2 karika napon aszalt paradicsom (saját, vegyszermentes termés)
2 ek ketchup (saját készítés)
1 kk szárított majoranna
1 késhegynyi őrölt kömény
1-2 csipet tiszta só
1 késhegynyi őrölt fehérbors
1 kk őrölt pirospaprika
1 ek hidegen sajtolt bármilyen olaj (most lenmag)
A csicsókát folyó víz alatt alaposan megsikáltam, néhány helyen hámoztam is picit, majd pici kockákra vágtam.
A brokkolit folyó víz alatt megmostam, és őt is pici falatkákra vágtam. Rászeleteltem a hagymát, reszeltem a fokhagymát, ráöntöttem az olajat, és fűszereztem. Alaposan összeforgattam, és jóízűen megebédeltem ;)
Maradt a tányérka alján némi isteni fűszeres olaj, azt kitunkoltam egy szelet teljes kiőrlésű házi rozskenyérrel
A fehér káposztát legyaluljuk, a répát lereszeljük, az almát héjastól gerezdekre vágjuk. Fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. A legobb, ha tálalás előtt egy kicsit állni hagyjuk, ho...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA felforralt, sós vízbe öntsük bele a bulgurt, lefedve hagyjuk állni 20 percig, ezalatt a bulgur magába szívja a vizet. Ezalatt aprítsuk fel a zöldségeket. A mentát minél apróbbr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót sütőben megpirítjuk, majd miután kissé kihűlt, a két kezünk között lemorzsoljuk a héját, és durvára daráljuk. A sajtgolyó hozzávalóit villával összekeverjük – a feta miatt n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban összekeverünk 4 evőkanál olívaolajat, egy fél grapefruit levét és pár csepp balzsamecetet. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tört pirított diót, a felaprított...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű