50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
házi paradicsompüré
4 db citromkarika
eritrit vagy édesítő
babérlevél
kakukkfű
só
A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, majd forró zsíron megfuttatjuk és rádobjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk.
Amikor már a gomba levet engedett felöntjük pici vízzel, hozzákeverjük a paradicsompürét, beledobjuk a citromkarikákat, 2-3 babérlevelet és kakukkfűvel valamint egy kis édesítővel ízesítjük.
Lassan, kb.:30-35 perc alatt sűrűre főzzük. Jól lehűtve tálaljuk.
Csak 1 ötlet: pikánsabb íz verziót érhetünk el, ha egy gerezd zúzott fokhagymát,esetleg chilit is teszünk hozzá.
Pirítóssal Isteni finom!
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk, és karikára vágjuk. A lilahagymákat félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A vízből, cukorból, sóból és az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe. A bazsalikomleveleket helyezzük egymásra, majd szorosan tekerjük fel és szeleteljük fel. A balzsamecetet öntsük keverőtálba, adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bazsalikomot, az oregánót és a rozmaringot 1,5 dl vízben felforraljuk, majd hagyjuk hűlni. A spagetti tésztát kb. 10-12 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. Az almát, a hagymát, a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA forrázott káposztát alkalmanként általában egy nagyobb vagy két kisebb fejből szoktam készíteni. A káposzta külső, sérültebb-fonnyadtabb leveleit leválasztom, a fejet pedig 4-8 d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű