10 tojás, só, 5 evőkanál majonéz, 3 evőkanál tejföl, 1 - 1 evőkanál porcukor és mustár, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál Worchester mártás, 2 evőkanál citromlé, fél csokor petrezselyem, 2 evőkanál 5 % - os tárkonyecet, 2 szép ecetes paprika (10 dkg)
1.
A tojásokat langyos vízben megmossuk, majd hideg vízzel félig telt lábasba rakosgatjuk. 1 evőkanálnyi sót szórunk bele, ez segít hogy könnyebben meghámozhassuk. Amíg nagy lángon föl nem forr, fakanállal egyszer - egyszer óvatosan keverjük meg, így a sárgája a közepére helyezkedik, ami azért fontos, mert szeletelésnél nem esik szét. Kis lángon 8 percig főzzük, majd a tűzről levéve addig engedünk rá hideg vizet, amíg a tojás ki nem hűl. Utána meghámozzuk.
2.
A majonézt a tejföllel simára keverjük, a porcukorral meg a mustárral ízesítjük, 1 mokkáskanál sót meg a borsot beleszórjuk. A Worchestert meg a citromlevet belecsepegtetjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül az ecettel vagy az ecetes paprika levével hígítjuk.
3.
A főtt tojásokat speciális szerszámmal, tojáscikkezővel fölszeleteljük. Ennek híján késsel vágjuk cikkekre, egy tojást hatfelé.
4.
Az ecetes paprikát lecsöpögtetjük, majd félbevágva a magjait és a szárát kikanyarítjuk. Húsát 7 - 8 milliméter vastagon fölszeleteljük, az ízes majonézzel összekeverjük, végül a tojásokat is beleforgatjuk. Rövid időre behűtjük, hogy az íze összeérjen.
Jó tanácsok
Fürjtojással is készülhet, de azt elég 4 percig főzni, és tisztítás után félbevágni.
Karikákra szelt virslivel vagy csíkokra vágott sonkával is gazdagíthatjuk.
A tojások sárgáját robotgéppel, habverővel elkezdem kavarni. Ekkor 2-3 csepp citromlét is teszek bele. Mikor már egynemű, kissé habosodik, az olajat egy kanállal nagyon lassan, vék...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat mossuk meg, és főzzük sós vízben. Hagyjuk kihűlni és tisztítsuk meg. A hagymát vágjuk fel vékony karikákra. A savanyú uborkát kockázzuk fel, a kihűlt burgonyákat p...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyűízlés szerint összeállítva
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű