Családireceptkönyv.hu

Majonézes tojássaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 tojás, só, 5 evőkanál majonéz, 3 evőkanál tejföl, 1 - 1 evőkanál porcukor és mustár, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál Worchester mártás, 2 evőkanál citromlé, fél csokor petrezselyem, 2 evőkanál 5 % - os tárkonyecet, 2 szép ecetes paprika (10 dkg)

Elkészítés:


1.

A tojásokat langyos vízben megmossuk, majd hideg vízzel félig telt lábasba rakosgatjuk. 1 evőkanálnyi sót szórunk bele, ez segít hogy könnyebben meghámozhassuk. Amíg nagy lángon föl nem forr, fakanállal egyszer - egyszer óvatosan keverjük meg, így a sárgája a közepére helyezkedik, ami azért fontos, mert szeletelésnél nem esik szét. Kis lángon 8 percig főzzük, majd a tűzről levéve addig engedünk rá hideg vizet, amíg a tojás ki nem hűl. Utána meghámozzuk.

2.

A majonézt a tejföllel simára keverjük, a porcukorral meg a mustárral ízesítjük, 1 mokkáskanál sót meg a borsot beleszórjuk. A Worchestert meg a citromlevet belecsepegtetjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül az ecettel vagy az ecetes paprika levével hígítjuk.

3.

A főtt tojásokat speciális szerszámmal, tojáscikkezővel fölszeleteljük. Ennek híján késsel vágjuk cikkekre, egy tojást hatfelé.

4.

Az ecetes paprikát lecsöpögtetjük, majd félbevágva a magjait és a szárát kikanyarítjuk. Húsát 7 - 8 milliméter vastagon fölszeleteljük, az ízes majonézzel összekeverjük, végül a tojásokat is beleforgatjuk. Rövid időre behűtjük, hogy az íze összeérjen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tanácsok

Fürjtojással is készülhet, de azt elég 4 percig főzni, és tisztítás után félbevágni.
Karikákra szelt virslivel vagy csíkokra vágott sonkával is gazdagíthatjuk.

Majonézes tojássaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos tonhalkrém
Citromos tonhalkrém

A mascarponét összekeverjük a citrom levével és lereszelt héjával. Hozzáadjuk a tonhalkonzervet a levével együtt. Törött borssal, sóval ízesítjük, végül krémesre keverjük. Friss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márton
LENCSÉS SÁRGABORSÓ-SALÁTA SONKACSIPSSZEL
LENCSÉS SÁRGABORSÓ-SALÁTA SONKACSIPSSZEL

A lencsét és a sárgaborsót a főzést megelőző este külön-külön hideg vízbe áztatjuk. Másnap mindkettőt leszűrjük, és zöldséglevesben külön-külön puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk ki...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Erdélyi káposztasaláta/muzsdéjos káposzta
Erdélyi káposztasaláta/muzsdéjos káposzta

A muzsdéjt előző nap bekeverjük. A tetszőleges mennyiségű fokhagymát fokhagymanyomóval szétnyomjuk, vagy késsel nagyon apróra vágjuk, enyhén megsózzuk, étolajjal jól elvegyítjük. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás tojáskrém
Hagymás tojáskrém

A tojásokat főzzük - 10 perc alatt - keményre, majd hagyjuk langyosra hűlni. Pucoljuk meg, és a sárgájukat törjük össze a villával, majd keverjük krémesre a vajjal. Keverjük hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk