Családireceptkönyv.hu

Majonézes tojássaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 tojás, só, 5 evőkanál majonéz, 3 evőkanál tejföl, 1 - 1 evőkanál porcukor és mustár, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál Worchester mártás, 2 evőkanál citromlé, fél csokor petrezselyem, 2 evőkanál 5 % - os tárkonyecet, 2 szép ecetes paprika (10 dkg)

Elkészítés:


1.

A tojásokat langyos vízben megmossuk, majd hideg vízzel félig telt lábasba rakosgatjuk. 1 evőkanálnyi sót szórunk bele, ez segít hogy könnyebben meghámozhassuk. Amíg nagy lángon föl nem forr, fakanállal egyszer - egyszer óvatosan keverjük meg, így a sárgája a közepére helyezkedik, ami azért fontos, mert szeletelésnél nem esik szét. Kis lángon 8 percig főzzük, majd a tűzről levéve addig engedünk rá hideg vizet, amíg a tojás ki nem hűl. Utána meghámozzuk.

2.

A majonézt a tejföllel simára keverjük, a porcukorral meg a mustárral ízesítjük, 1 mokkáskanál sót meg a borsot beleszórjuk. A Worchestert meg a citromlevet belecsepegtetjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül az ecettel vagy az ecetes paprika levével hígítjuk.

3.

A főtt tojásokat speciális szerszámmal, tojáscikkezővel fölszeleteljük. Ennek híján késsel vágjuk cikkekre, egy tojást hatfelé.

4.

Az ecetes paprikát lecsöpögtetjük, majd félbevágva a magjait és a szárát kikanyarítjuk. Húsát 7 - 8 milliméter vastagon fölszeleteljük, az ízes majonézzel összekeverjük, végül a tojásokat is beleforgatjuk. Rövid időre behűtjük, hogy az íze összeérjen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tanácsok

Fürjtojással is készülhet, de azt elég 4 percig főzni, és tisztítás után félbevágni.
Karikákra szelt virslivel vagy csíkokra vágott sonkával is gazdagíthatjuk.

Majonézes tojássaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándor
Majonéz/tartármártás
Majonéz/tartármártás

A tojások sárgáját robotgéppel, habverővel elkezdem kavarni. Ekkor 2-3 csepp citromlét is teszek bele. Mikor már egynemű, kissé habosodik, az olajat egy kanállal nagyon lassan, vék...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás burgonyasaláta
Hagymás burgonyasaláta

A burgonyákat mossuk meg, és főzzük sós vízben. Hagyjuk kihűlni és tisztítsuk meg. A hagymát vágjuk fel vékony karikákra. A savanyú uborkát kockázzuk fel, a kihűlt burgonyákat p...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdolna
Nyers salátamix
Nyers salátamix

ízlés szerint összeállítva

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Franciasaláta őzgerinc formában
Franciasaláta őzgerinc formában

A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk