menu

Családireceptkönyv.hu

Majonézes tojássaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 tojás, só, 5 evőkanál majonéz, 3 evőkanál tejföl, 1 - 1 evőkanál porcukor és mustár, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál Worchester mártás, 2 evőkanál citromlé, fél csokor petrezselyem, 2 evőkanál 5 % - os tárkonyecet, 2 szép ecetes paprika (10 dkg)

Elkészítés:


1.

A tojásokat langyos vízben megmossuk, majd hideg vízzel félig telt lábasba rakosgatjuk. 1 evőkanálnyi sót szórunk bele, ez segít hogy könnyebben meghámozhassuk. Amíg nagy lángon föl nem forr, fakanállal egyszer - egyszer óvatosan keverjük meg, így a sárgája a közepére helyezkedik, ami azért fontos, mert szeletelésnél nem esik szét. Kis lángon 8 percig főzzük, majd a tűzről levéve addig engedünk rá hideg vizet, amíg a tojás ki nem hűl. Utána meghámozzuk.

2.

A majonézt a tejföllel simára keverjük, a porcukorral meg a mustárral ízesítjük, 1 mokkáskanál sót meg a borsot beleszórjuk. A Worchestert meg a citromlevet belecsepegtetjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül az ecettel vagy az ecetes paprika levével hígítjuk.

3.

A főtt tojásokat speciális szerszámmal, tojáscikkezővel fölszeleteljük. Ennek híján késsel vágjuk cikkekre, egy tojást hatfelé.

4.

Az ecetes paprikát lecsöpögtetjük, majd félbevágva a magjait és a szárát kikanyarítjuk. Húsát 7 - 8 milliméter vastagon fölszeleteljük, az ízes majonézzel összekeverjük, végül a tojásokat is beleforgatjuk. Rövid időre behűtjük, hogy az íze összeérjen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tanácsok

Fürjtojással is készülhet, de azt elég 4 percig főzni, és tisztítás után félbevágni.
Karikákra szelt virslivel vagy csíkokra vágott sonkával is gazdagíthatjuk.

Majonézes tojássaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldbabsláta
Zöldbabsláta

A zöldbabot sós vízben megfőzzük. (Akár mirelit babot is használhatunk) Szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni. A majonézt, a mustárt, a tejfölt és a citromlét összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres túrókrém -kőrözött helyett
Fűszeres túrókrém -kőrözött helyett

A tehéntúrót villával összetörjük. Hozzáadjuk a friss-sajtot, sót, borsot, chilit, és jól kikeverjük. A levélfűszereket apróra vágjuk a szárukkal együtt, és a túrókrémhez keverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Brokkolisaláta krumplival
Brokkolisaláta krumplival

Hajában megfőzzük a krumplit, közben megpároljuk a brokkolit kicsit sós vízben. Rakjunk pár csepp citromlevet a főzővízbe, hogy szép zöld maradjon a brokkoli. Még melegen meghámoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Németh saláta
Németh saláta

A zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük. Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzük e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk