Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Franciasaláta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 sárgarépa
2 fehérrépa
20 dkg zöldborsó
2 közepes savanykás alma
3-4 ecetes uborka

Elkészítés:


3 tojásból sűrű majonézt készítek, amit összekeverek 1 dl tejföllel, ízesítem mustárral, cukorral, őrölt borssal, pici sóval és citromlével.
A sárgarépát, fehérrépát kis kockákra vágom és enyhén sós forrásban, lévő vízben megfőzöm. (Vigyázzunk, ne főzzük szét!). Szűrőkanál segítségével egy mély tálba szedem a megfőtt répakockákat, majd a vízbe szórom a borsót. Ha az is megfőtt kiszedem és a burgonyákat is megfőzöm a vízben.
Ha a zöldségek kihűltek, hozzákockázom a főtt burgonyát, az almát és az uborkát, majd leöntöm a tartármártással és jól összekeverem.

Franciasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Narancsos kehely
Narancsos kehely

A krémhez a tejfölt, a narancsdzsemet és a citromlevet összekeverjük. A tejszínből habot verünk, és fakanállal a dzsemes – tejfölös részhez forgatjuk. A narancsokat gondosan megh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Majonéz (félperces)
Majonéz (félperces)

A hozzávalókat a fent említett vagy bármilyen sorrendben egy magas falú edénybe (nekem egy vastag plasztikpoharam van hozzá) tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk. Pill...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bulgursalat
Bulgursalat

Weizengrütze in eine große Schüssel geben und heißes Wasser auffüllen, so dass die Grütze gerade bedeckt ist. Überschüssiges Wasser unbedingt abgießen, da der Kisir sonst pampig wi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sajttányérban tálalt kukoricás sajtsaláta
Sajttányérban tálalt kukoricás sajtsaláta

A tányérokhoz a sajtot lereszeljük. Sütőpapírral bélelt tepsire 2 vagy 4 körlapot készítünk belőle, és 180 fokon kb. 5-8 perc alatt felolvasztjuk. Pár percig hűlni hagyjuk, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk