40 dkg tyúk (főtt szárnyas leveshús)/vagy bármilyen sült hús
3 db csemegeuborka
2 db főtt tojás
5 db újhagyma
1 db alma
150 g tejföl
3 ek majonéz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 ek fehérborecet
0.5 teáskanál porcukor
A hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk.
A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel és porcukorral ízesítjük.
Egy tálban összekeverjük az egészet. Hűtőben 1-2 órát hűtjük.
Hidegen tálaljuk.
A tojásokat 13 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet, és hagyjuk teljesen kihűlni. Megtisztítjuk a héjától, és apró kockára vágjuk. Összekeverjük a majonézzel, a mustárral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban összekeverjük az oregánót, fokhagymaport, fél teáskanál borsot és 1/4 teáskanál sót. Egy kis olajat forrósítunk egy serpenyőben. A csirkemellet és a főszereket a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat kockára a zöld fűszereket apróra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A paradicsomot összekeverjük a bazsalikommal, oregánóval, borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni, ráönteni. Összekeverni tűzön addig, amíg az olaj ki nem válik.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű