8 szelet kenyér - teljeskiőrlésű rozs
10 dkg gruyere sajt,8 szelet Gruyére sajt,4 szelet gépsonka
2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű),2 evőkanál házi tej / teljes tej,só
feketebors (őrölt),0.4 teáskanál szerecsendió (őrölt)
A kenyereket megpirítjuk. A sütőt előmelegítjük 190 C fokra.
A megpirult kenyerek egyik oldalát vékonyan megkenjük vajjal. Egy szelet sajtot teszünk rá, majd egy szelet sonkát, megint egy szelet sajtot, végül a kenyérszeletet. Egy tűzálló edényt vékonyan kivajazunk.A tojást, tejet, sót, borsot és szerecsendiót habverővel összekeverünk, majd a kenyerek mindkét oldalát belemártjuk úgy, hogy mindenhol bevonja.A tűzálló tálba tesszük. Az előmelegített sütőben sütjük 20 percig, míg a pirítós szép aranybarna lesz Ekkor rászórjuk a reszelt a sajtot, majd még 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt buborékozva, szépen megpiruljon.
Átlósan félbe vágva kínáljuk. Jó étvágyat!
Mandulás aprófasírt Fasírtnak való őrölt húst , elkeverünk , tojással sóval ,borssal és mandula pehellyel , apró kis gombócokat formálunk belőle és bő forró olajban kisütjük ....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy káposztának kikapjuk a torzsáját, majd csíkokra vágva beletesszük egy tálba. Vékonyra vágott sárgarépát adunk hozzá. A sót és a cukrot rászórjuk, hagyjuk állni pár percig. Össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát negyedekre vágjuk. Vékony csíkokat vágunk belőle - a kemény közepét nem használjuk. A szeletelésnél a káposztát úgy fordítjuk, hogy a kemény közepét körbevágjuk....
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát, a sonkát, a sajtot és a paprikát felszeleteljük, egy tálba tesszük és hozzákeverjük a majonézt,tejfölt és a mustárt. A tésztát leszűrjük...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű