80 dkg burgonya (lehetőleg kifli vagy saláta)
2-3 fej hagyma (salátának való pl. mogyoróhagyma, fehér- vagy lilahagyma)
5-6 nagyobb savanyított uborka
5 dl tejföl
1 dl majonéz
1 tk. mustár
2 szál szárzeller vagy egy kisebb darab zellergumó
1 dl citromlé
só, csipet cukor
A krumplit megmossuk, megfőzzük sós vízben, de ne főzzük túl.
Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és beáztatjuk a citromlébe.
A tejfölt a majonézzel, a mustárral elkeverjük, beleszórjuk a leszűrt hagymát, az apró kockákra vágott uborkát, és belereszeljük a zellergumót vagy beleszórjuk az apró kockákra vágott szárzellert.
A megfőtt krumplit leszűrjük, kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját. Miután kihűlt, falatnyi darabokra vágjuk, besózzuk.
A burgonyát beleforgatjuk az ízesített tejfölbe, ha szükséges, még sózzuk, cukrozzuk és tálalásig hűtőbe tesszük.
Az uborkát megmossuk, ha szép a héja, rajta hagyjuk, ha nem, legyaluljuk, szeleteljük, besózzuk.,tálba helyezzük -a salátát összevágjuk vagy tépjük ,a medvehagymát apróra vágjuk...
Elkészítési idő: 10Melegítsd elő a sütőt 200c-ra. A felkockázott édesburgonyát keverd össze az olívaolajjal, sózd, borsozd. Egy nagyobb tepsiben süsd kb. 20 percig, amíg megpuhul. Közben készítsd e...
Elkészítési idő: 45 perca túrót a vajjal kikavarjuk,+ a pirospaprikát + az apróra vágott hagymát + -az apróra metélt zöld kaprot és izlés szerint megsózzuk körözöttet készitünk -egy szelet sonkát megke...
Elkészítési idő: 20