400 g tejföl (20%-os)
300 g majonéz
2 teáskanál citromlé
2 evőkanál kristálycukor
4 csipet só
2 csipet fehérbors (őrölt)
4 db alma
Egy tálban kikeverjük a tejfölt a majonézzel, a citromlével, a cukorral, a borssal, és a sóval. A mennyiségek csak irányadók, természetesen mindenki ízlés szerint adagolja a hozzávalókat.
Az almát meghámozzuk, majd apró kockára vágjuk.
A felkockázott almát a saláta öntethez adjuk. Alaposan összekeverjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
És már fogyaszthatjuk is az elkészült majonézes almasalátát. :)
Ez a majonézes almasaláta recept egy gyorsan elkészíthető finomság, amit fogyaszthatunk húsok mellé, de önmagában is ízletes. Én néha szoktam bele tenni zellert, hagymát, sonkát, sajtot, de akár főtt hús, vagy főtt tojás is mehet bele. Bármilyen, ízlésünknek megfelelő hozzávalóval gazdagíthatjuk, csak a fantáziánk szabhat határt. :)
1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és nagyobb darabokra (kb. 4 felé) vágjuk. Befűszerezzük a sült csirke fűszerkeverékkel. 2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEhhez a salátához kellett egy csomag sajttal töltött tortellini, grillezett csirkehús, répa, borsó, paprika, spenót, és egy kevés pesto és majonéz. De ezer más variáció is elképzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított káposztát vékonyan szeleteljük fel. A megpucolt sárgarépát nagy lyukú reszelőn reszeljük le. A megtisztított lilahagymát vékonyan szeleteljük fel. A káposztaszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű