Családireceptkönyv.hu

Csalamádé recept


Írta:

Elk. idő: 60 perc + 5 - 6
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg fejes káposzta
1 kg paprika (nagyobb)
1 kg kígyóuborka
500 g vöröshagyma
400 g sárgarépa (nyers, megpucolt)
200 ml ételecet (10%-os)
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1 evőkanál feketebors (egész)
70 g só
400 g kristálycukor
1 kávéskanál citromsav (por)
1 kávéskanál nátrium benzoát

Elkészítés:


1
A káposztát külső héjától, torzsájától megfosztjuk, negyedekre vágjuk és káposztagyalun vékony szeletekre vágjuk. (Ha nincs, az uborkagyalu is megteszi.)
2
Az uborkát, jól megmossuk, és héjastól uborkagyalun leszeleteljük.
3
A répát meghámozzuk azt is leszeleteljük. (Én azt is az uborkagyalun szoktam szeletelni.)
4
A hagymát szintén meghámozzuk, félbe vágjuk és azt is vékony szeletekre vágjuk. (Ugyan könnyeket csal, de ez is az uborkagyalun megy, mert így gyorsabb.)
5
A paprikákat (vegyünk színeset bele pl. kápia paprikát, vagy csak ami kissé pirosas) is alaposan megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Én a magokkal teli csumáját kiszedem
6
Az egészet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk az ízesítőket, a babérlevelet kisebb darabokra törjük és így tegyük hozzá, és kezünkkel jól összekeverjük. Majd így hagyjuk állni 5-6 órán keresztül.
7
Ha letelt az idő, akkor üvegekbe töltjük, jól lenyomkodjuk és a levet is elosztjuk rajta. Jól lezárjuk, és hűvösebb helyre tesszük.

Csalamádé recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Majonézes garnélasaláta (Sóbors)
Majonézes garnélasaláta (Sóbors)

Forraljunk vizet egy lábasban, tegyünk hozzá sót és citromot, és főzzük a rákokat 2-3 percig. Ezután tegyük rögtön jéghideg vízbe. A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk egészen aprór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rákok koktélszószban
Rákok koktélszószban

A tojás sárgájához hozzáteszem a mustárt,néhány csepp citromlevet majd habverővel kissé elkeverem és lassan csurgatva az olajat krémes majonézt keverek belőle.Beleteszem a ketcupot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Kentucky káposztasaláta(Sacitól)
Kentucky káposztasaláta(Sacitól)

Nálam mindig házi majonéz az alap, de volt már, hogy a házi majonézből mézes-mustáros szószt kevertem és azzal vegyítettem el a zöldségeket. A házi majonéz mellett készítek egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Péter
Casino-tojás
Casino-tojás

A tojásokat feltesszük főni. Fontos, hogy hideg vízben induljon a főzés, így nem lesz a tojás sárgájának a külső része zöld. Kb. 15 percig forraljuk, utána hideg vízzel öblítsük l...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk