menu

Családireceptkönyv.hu

Tzatziki (fokhagymás-uborkás joghurt)


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db kígyóuborka
5 dl joghurt
2-3 gerezd fokhagyma lereszelve (ízlés szerint)
2 ek extra szűz olívaolaj
1 ek fehérborecet

friss kapor apróra vágva

Elkészítés:


A kígyóuborkát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ezután megsózzuk, és kb. ¼ órát állni hagyjuk, utána jól kinyomkodjuk. Ekkor egy tálban hozzákeverjük az olívaolajat, az ecetet, a fokhagymát majd a joghurtot is. Kaporral ízesítjük, és ha még szükséges, teszünk bele sót. (Aki nem szereti a kaprot, ne tegyen bele. Nem általánosan jellemző, de szokták mentalevéllel is készíteni a kapor helyett.) Végül fogyasztásig, de legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A tzatzikit általában előételként szolgálják fel, de kitűnő sültekhez és grill ételekhez is. Tálaláskor díszíthetjük még egy kis friss kaporral vagy olívabogyóval.

A recept alapján úgy tűnhet, mintha kevés lenne az uborka mennyisége ennyi joghurthoz, de Görögországban tényleg nem joghurtos uborkát esznek, hanem uborkás joghurtot.

Tzatziki (fokhagymás-uborkás joghurt)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikoletta
Sütőtökös saláta
Sütőtökös saláta

Hagymát megdinsztelem. Csirkemellet fehéredésig pirítom. Hozzáadom az elkészített bulgurt/kuszkuszt. Összekeverem a kockára vágott megsütött sütőtökkel. Majonézt kikeverek, ráö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
FETASAJTOS CSICSERIBORSÓ SALÁTA
FETASAJTOS CSICSERIBORSÓ SALÁTA

A csicseriborsót a mosogató felett egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk. Egy nagy tálba áttöltjük. Leöntjük az olajjal, rácsavarjuk a citromot, sózzuk, borsozzu...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Bab - burgonya saláta
Bab - burgonya saláta

Főzzük a burgonyát 15-20 percen át sós vízben. Öntsük le a vizet, hámozzuk meg, majd vágjuk félbe a burgonyákat. Főzzük le a babok héját, kb. 10 percen át sós vízben, öntsük le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Tonhalas vitaminsaláta
Tonhalas vitaminsaláta

A zöldségeket egyforma kockákra vágjuk, majd a tonhallal és kevés olívaolajjal összekeverjük, fűszerezzük.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk