Családireceptkönyv.hu

Cékla répa narancs saláta J.O.


Írta:

Elk. idő: 1:15
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


750 g carrots
500 g raw beetroot
olive oil
2 oranges
1 tablespoon sesame seeds
½ a bunch of fresh coriander
extra virgin olive oil

Elkészítés:


Preheat the oven to 200°C/400ºF/gas 6.
Trim, peel and halve the carrots, then scrub the beets clean, and chop into wedges.
Parboil the carrots in a large pan of boiling salted water for 5 minutes, then transfer them to a colander using a slotted spoon.
Carefully lower in the beets and parboil for 5 minutes, then drain (parboiling separately will stop the carrots from turning purple).
Transfer the carrots and beets to a large roasting tin, drizzle with olive oil and season with sea salt and black pepper. Roast for 30 to 40 minutes, or until sticky and shiny, jiggling the tray occasionally for even cooking.
Meanwhile, finely grate the orange zest. Trim off the skin and pith, then cut the orange into segments.
Toast the sesame seeds in a dry pan on a low heat for a couple of minutes or until golden, tossing regularly. Pick and roughly chop the coriander leaves.
When the time's up, let the roasted veg cool a little, then toss with the orange zest and segments, a good lug of extra virgin olive oil and a little extra seasoning, if needed.
Arrange over a large platter, scatter over the toasted sesame seeds and coriander leaves, then tuck in.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Görög saláta
Görög saláta

A zöldségeket megmosom, és közel azonos kockákra felvagdalva egy tálba teszem. Rádobálom a kettévágott olajbogyót és a kockákra vágott fetasajtot. Meglocsolom a citrom levével és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Tzatziki
Tzatziki

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Burgonyasaláta
Burgonyasaláta

A burgonyát héjastól mossuk meg és annyi hideg vízzel felöntve, amennyi szűken ellepi, erős tűzön felforraljuk, majd mérsékelt hevítéssel, lassan forraljuk. Amikor majdnem pu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk