Megpróbálok autentikus lenni, íme a Görögországban tanult tzatziki recept kicsit több fokhagymával, mert így szeretem:
1 kg uborkát reszeljünk le, majd adjunk hozzá sót és hagyjuk, hogy kiengedje a levét. Jól nyomkodjuk ki, majd adjunk hozzá 4 gerezd reszelt fokhagymát, ami nálunk egy fej,mert így szeretjük, azaz sokkal több, mint 4 gerezd. Adjunk hozzá 5 ek olívaolajat, majd 5 ek fehér balzsamecetet. Ehhez jöhet 0,5 kg igazi görög joghurt (jelen esetben is ) vagy jó sűrű tejföl. Picit hagyjuk érni az ízeket és mehet az asztalra. ha van olívabogyó, azzal díszítsük és kevés oregánóval szórhatjuk..
4 dl vizet és és a paradicsomot mikrózható tálba tesszük. 3 percig mikrózzuk, amíg a víz felforr. Letakarjuk és 10 percig állni hagyjuk, hogy a paradicsom megpuhuljon. Leszűrjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A megmosott tojásokat keményre főzzük, majd még melegen meghámozzuk, és egészen apróra összetörjük (vagy húsdarálón kétszer ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMossuk meg a burgonyát, de ne hámozzuk meg, majd főzzük puhára 20 perc alatt. Villával ellenőrizzük, hogy a belseje nem maradt-e kemény. Csepegtessük le és csavarjuk alufóliába,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű