Megpróbálok autentikus lenni, íme a Görögországban tanult tzatziki recept kicsit több fokhagymával, mert így szeretem:
1 kg uborkát reszeljünk le, majd adjunk hozzá sót és hagyjuk, hogy kiengedje a levét. Jól nyomkodjuk ki, majd adjunk hozzá 4 gerezd reszelt fokhagymát, ami nálunk egy fej,mert így szeretjük, azaz sokkal több, mint 4 gerezd. Adjunk hozzá 5 ek olívaolajat, majd 5 ek fehér balzsamecetet. Ehhez jöhet 0,5 kg igazi görög joghurt (jelen esetben is ) vagy jó sűrű tejföl. Picit hagyjuk érni az ízeket és mehet az asztalra. ha van olívabogyó, azzal díszítsük és kevés oregánóval szórhatjuk..
Röviden: A tojások szélesebbik felét a tetején feltörjük, a belsejüket kiöntjük, megtöltjük a töltelékkel, majd a felöntjük a zselés húslevessel és a tojástartóba állítva behűtjü...
Elkészítési idő: 1 1/2 óra Nehézség: Könnyű1. A jégsalátát alaposan megmossuk, falatnyi darabokra tépjük, és papírtörlőn hagyjuk teljesen megszáradni. 2. A csirkemellet szeletekre, majd egyforma csíkokra vágjuk. Megsózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját habosra keverni a mézzel, majd bele a citromlé, és utána jöhet cseppenként az olaj. A citromlé segít az olajnak és a tojásnak keveredni. Miután elkezdte a tojás fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsük el az öntetet. Keverjük össze az összes hozzávalót és alaposan sózzuk, borsozzuk meg őket. A burgonyát tegyük egy hideg vízzel teli fazékba és adjunk hozzá 2 ek....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű