menu

Családireceptkönyv.hu

Füstölt mozarella, paradicsom, tojás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1-2 nagyobb paradicsom
1 csomag vákumozott füstölt mozarella sajt
1-2 főtt tojás
só, bors, bazsalikom ( szárított ), majonéz

Díszítéshez
Ha van friss bazsalikom levél

Elkészítés:


A sajtot vékony karikákra szeleteljük, és a paradicsomot is ugyan olyan szélesre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk egy kicsit állni, majd papír törlővel le itatjuk a paradicsom levét és egy tálcára sorakoztatjuk felváltva a paradicsomot és a sajtot. Megszórjuk kevés borssal és szárított bazsalikommal, ha van friss bazsalikom levél, akkor minden paradicsom karikára teszünk egyet-egyet díszitésként. Elébbe karikákra vágott főtt tojást rakunk, majonézzel díszitve.

Füstölt mozarella, paradicsom, tojás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtsaláta (Gitta)
Sajtsaláta (Gitta)

A joghurtot jól összekeverjük a sóval, édesítővel, citromlével és mustárral. A sajtot és az almákat kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk és hozzákeverjük az elkészült salátaalaphoz. Még...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
tojássaláta
tojássaláta

A tojásokat megfőzzük, majd felszeleteljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vagdossuk, ráöntjük a citromlevet és hozzáadjuk a tojásokhoz. A joghurtot, a tejfölt, a mustárt és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis majonézes krumpli
Hamis majonézes krumpli

Héjában megfőzzük a krumplit, leszűrjük és megtisztítjuk. A kihűlt krumplikat karikára vágjuk. A rizstejszínt a mustárral, citromlével, cukorral, sóval , köménnyel. A krumplit óvat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Virslis – majonézes lencsesaláta
Virslis – majonézes lencsesaláta

A lencsét vegetás, borsos, babérleveles vízben főzzük meg. A virsliket főzzük meg, és vágjuk karikára, az újhagymát, vagy a póréhagymát szintén karikázzuk fel vékonyan. A majonéz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk