1-2 nagyobb paradicsom
1 csomag vákumozott füstölt mozarella sajt
1-2 főtt tojás
só, bors, bazsalikom ( szárított ), majonéz
Díszítéshez
Ha van friss bazsalikom levél
A sajtot vékony karikákra szeleteljük, és a paradicsomot is ugyan olyan szélesre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk egy kicsit állni, majd papír törlővel le itatjuk a paradicsom levét és egy tálcára sorakoztatjuk felváltva a paradicsomot és a sajtot. Megszórjuk kevés borssal és szárított bazsalikommal, ha van friss bazsalikom levél, akkor minden paradicsom karikára teszünk egyet-egyet díszitésként. Elébbe karikákra vágott főtt tojást rakunk, majonézzel díszitve.
1. A tojásokat erősen sós vízben keményre főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük. A zselatint a csomagoláson olvasható javaslat szerint beáztatjuk hideg vízbe, hogy felpuhuljon. Az e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz uborkát megpucoltam, centis darabokra vágtam. A paradicsomot is cikkekre, majd hasonló méretű darabokra vágtam. A hagymát kisebb, a fokhagymát apró darabokra vágtam. A sajtot i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított cukkinit uborkagyalunk vékonyra vágjuk, vagy egy éles késsel egész vékonyra szeleteljük. Meghintjük egy nagy csipet sóval, és félretesszük kb. 10 percre. Közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnél a salátánál a sorrendre kell nagyon figyelni. Vinegrette öntetet készítünk: egy tálban egy evőkanál balzsamecetben feloldjuk a sót, majd hozzáadunk egy teáskanál mustárt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű