70 dkg burgonya
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg bacon
4 tojás
3 evőkanál vörösbor ecet
80 ml olívaolaj
friss petrezselyemzöld
fél teáskanálnyi reszelt citromhéj
fél teáskanálnyi majoránna
só, bors
A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, ezt követően meghámozzuk és felszeleteljük, egy tálba tesszük és hagyjuk hűlni. A tojásokat is megfőzzük, majd felvágjuk és hozzáadjuk a burgonyához. A bacont felvagdossuk, kevés olajban megpirítjuk, majd a burgonyához keverjük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, az ecetet, a citromhéjat és ráöntjük a salátára, fűszerezzük. Jól összekeverjük, megszórjuk a petrezselyemzölddel és lehűtve tálaljuk.
A káposztáról eltávolítjuk a külső leveleket, majd a megpucolt sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, esetleg éles késsel vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a keskeny ho...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KönnyűEgy darab füstölt szívsonkát bőrével együtt annyi vízbe teszek, amennyi éppen ellepi, adok hozzá egy nagy hagymát, 1 evőkanál koriander magot, 4 babérlevelet és 1 teáskanál szemes...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA vajból, lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük. A besamelmártás 2/3 részéhez keverjük a tormát,5 dkg vajat, ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat ket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes vágható alapanyagot felkockázzuk, és egy nagy salátástálba öntjük, majd jól összekeverjük. Ráöntjük a joghurtot, a majonézt és a mustárt. Sózzuk-borsozzuk,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű