70 dkg burgonya
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg bacon
4 tojás
3 evőkanál vörösbor ecet
80 ml olívaolaj
friss petrezselyemzöld
fél teáskanálnyi reszelt citromhéj
fél teáskanálnyi majoránna
só, bors
A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, ezt követően meghámozzuk és felszeleteljük, egy tálba tesszük és hagyjuk hűlni. A tojásokat is megfőzzük, majd felvágjuk és hozzáadjuk a burgonyához. A bacont felvagdossuk, kevés olajban megpirítjuk, majd a burgonyához keverjük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, az ecetet, a citromhéjat és ráöntjük a salátára, fűszerezzük. Jól összekeverjük, megszórjuk a petrezselyemzölddel és lehűtve tálaljuk.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és krumplinyomóval áttörjük egy tálba. Ha hagymásan készítjük, beleszeleteljük az újhagyma zöldjét. Hozzáadjuk a vajkrémet és a mustárt, sózzu...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: Könnyű◾️A burgonyát héjában megfőzzük. ◾️A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet, az apróra vágott kaprot valamint a sót és a borsot összekeverjük. ◾️A kígyóuborkát és a lilaha...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz összevágott csirkemellet egy pici olajon fehére sütjük, majd izlés szerint ízesítjük (leveskocka,bors,bármilyen fűszerek, fokhagyma). Hozzáöntjük a tejszínt és puhára párolju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz összes zöldséget megtisztítom, megmosom. Az almareszelő durva fokán lereszelem. A mártásához az olajat simára keverem a citromlével és a mustárral, sózom, borsozom és kevés...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes