1/2 kg apró szemű, NEM lisztes burgonya (a legjobb a kiflikrumpli), 1 fej lila hagyma, megpucolva, karikára, vagy apróra szeletelve, 3 ek apróra vágott snidling, 150 ml marha,- vagy zöldségalaplé, 3 ek fehérborecet, 2 ek étkezési olaj (napraforgó-, repce- vagy kukoricaolaj), 1/2 tk mustár, só, bor, csipet cukor
A héjában puhára főtt krumplit még melegen meghámozom, egy nagy tálba felkarikázom. (A nagyobb darabokat félbevágom.) Elkészítem a páclét az ecetből, olajból, sóból és borsból. Belekeverem a mustárt és hozzáöntöm a forró alaplevet.
A hagymát és a snidliget rászórom a felszeletelt burgonyára, majd leöntöm a marináddal. Legalább 1/4 órát hagyom, hogy az ízek összeérjenek, végül langymelegen tálalom.
Reszeld le jó vékonyra a káposztát (torzsáját nem) Reszeld, hozzá a sárgarépát az uborkát sózd meg egy kicsit, Hagyd állni, hogy levet ereszen. Két kanál 10% ecetet önts rá és k...
Elkészítési idő:A megmosott, jól lecsurgatott fejes saláta külső levelét elrakjuk díszítésnek. A többi hozzávalót metéltnek összevágjuk, paradicsomot félbevágjuk, és kockára. A majonézből, és...
Elkészítési idő:A forrázott káposztát alkalmanként általában egy nagyobb vagy két kisebb fejből szoktam készíteni. A káposzta külső, sérültebb-fonnyadtabb leveleit leválasztom, a fejet pedig 4-8 d...
Elkészítési idő: