1/2 kg apró szemű, NEM lisztes burgonya (a legjobb a kiflikrumpli), 1 fej lila hagyma, megpucolva, karikára, vagy apróra szeletelve, 3 ek apróra vágott snidling, 150 ml marha,- vagy zöldségalaplé, 3 ek fehérborecet, 2 ek étkezési olaj (napraforgó-, repce- vagy kukoricaolaj), 1/2 tk mustár, só, bor, csipet cukor
A héjában puhára főtt krumplit még melegen meghámozom, egy nagy tálba felkarikázom. (A nagyobb darabokat félbevágom.) Elkészítem a páclét az ecetből, olajból, sóból és borsból. Belekeverem a mustárt és hozzáöntöm a forró alaplevet.
A hagymát és a snidliget rászórom a felszeletelt burgonyára, majd leöntöm a marináddal. Legalább 1/4 órát hagyom, hogy az ízek összeérjenek, végül langymelegen tálalom.
Bulgur in einem heißen Topf ohne Fett etwa 1 Minute anrösten. Die Brühe hinzugießen, alles aufkochen und bei schwacher Hitze zugedeckt 15 Minuten ausquellen lassen. Abkühlen lassen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmosom, és közel azonos kockákra felvagdalva egy tálba teszem. Rádobálom a kettévágott olajbogyót és a kockákra vágott fetasajtot. Meglocsolom a citrom levével és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeld le jó vékonyra a káposztát (torzsáját nem) Reszeld, hozzá a sárgarépát az uborkát sózd meg egy kicsit, Hagyd állni, hogy levet ereszen. Két kanál 10% ecetet önts rá és k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször szeleteld fel a hagymát, kb. 3-5 mm-es szeletekre. Egy kávéskanál só és 1-2 dl víz keverékébe áztasd be 5-10 percre, ez elveszi a csípősségét, és kellemesen édes lesz. A p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű