1/2 kg apró szemű, NEM lisztes burgonya (a legjobb a kiflikrumpli), 1 fej lila hagyma, megpucolva, karikára, vagy apróra szeletelve, 3 ek apróra vágott snidling, 150 ml marha,- vagy zöldségalaplé, 3 ek fehérborecet, 2 ek étkezési olaj (napraforgó-, repce- vagy kukoricaolaj), 1/2 tk mustár, só, bor, csipet cukor
A héjában puhára főtt krumplit még melegen meghámozom, egy nagy tálba felkarikázom. (A nagyobb darabokat félbevágom.) Elkészítem a páclét az ecetből, olajból, sóból és borsból. Belekeverem a mustárt és hozzáöntöm a forró alaplevet.
A hagymát és a snidliget rászórom a felszeletelt burgonyára, majd leöntöm a marináddal. Legalább 1/4 órát hagyom, hogy az ízek összeérjenek, végül langymelegen tálalom.
A megtisztított káposztát, sárgarépát és vöröshagymát lereszeljük vagy vékony csíkokra vágjuk. Egy tálba tesszük a zöldségeket, megsózzuk, megborsozzuk őket, és összekeverjük. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat keményre főzzük. A sárgáját kivesszük, villával összetörjük, hozzá adjuk a lila hagymát összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és a tejföllel. A tojások fehérjét cs...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyűhttps://magzsola.hu/blog/a-salatak-sokszinusege-avagy-egeszseg-finoman.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtokat egész apró (3-4 mm) kockára vágjuk. Az almát jól megmossuk, magházát kiemeljük. Ízlés szerint meghámozható. Én most nem tettem. A gyümölcshúst felkockázzuk. Egy tálká...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű