20 dkg karalábé nagy lyukú reszelőn reszelve
15 dkg retek nagy lyukú reszelőn reszelve
1 tk. só
15 dkg görög joghurt
1 gerezd fokhagyma reszelve vagy kinyomva
1 púpozott tk. mustár
pár csepp citromlé
pár tekerésnyi frissen őrölt bors
A reszelt karalábét és retket összekeverjük a sóval, és 5-10 percet állni hagyjuk.
Amíg a karalábé és a retek kiereszti a levét, az összes többit egy tálban elhabarjuk.
A kézzel kifacsart retket hozzákeverjük a joghurthoz, és már tálalhatjuk is. :
A reszelt karalábét és retket összekeverjük a sóval, és 5-10 percet állni hagyjuk.
Amíg a karalábé és a retek kiereszti a levét, az összes többit egy tálban elhabarjuk.
A kézzel kifacsart retket hozzákeverjük a joghurthoz, és már tálalhatjuk is. :
A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és paprikát. Megszórjuk a fűszerekkel, pár percig főzzük, majd kiszedjük, félretesszük. Az edénybe tesszük a rizst, a lencsét, a kukori...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy tapadás mentes serpenyőbe sajtot kell reszelni ( nem kell sok, mert úgy is összefolyik) és kisütni, mint a palacsintát, majd forrón rátenni egy kisebb pohárra, és így nyeri el...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst (pl.: csirkemell, pulykamell) csíkokra vagy kockákra vágom, fűszerkeverékkel befűszerezem, fél órát állni hagyom. Addig összevágom a zöldségeket csíkokra/kockákra és összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A szép, egészséges, nagy, paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, tepsibe rakjuk, és sütőben megsütjük. Többször meg kell fordítani a tepsibe, ha a bőre kissé megég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű