blatul de rulada:
5 oua
200ml smantana
4 linguri faina
1/2 gogosar rosu
patrunjel verde
sare,
piper,
busuioc
oregano
umplutura:
2 suluri de branza topita
2 fire carnati cabanos
felii se salam uscat crud
Intr-un vas bati putin ouale cu telul, adaugati smantana, faina si condimentele. Veti obtine o compozitie ca de omleta, destul de subtire.
Turnati compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, presarati gogosarul taiat cubulete si pratrunjelul verde. Coaceti la 180 grade C timp de 10 minute, este gata foarte repede.
Daca in timpul coacerii se umfla si deformeaza, nu e nici o problema isi va reveni cand o veti scoate din cuptor.
Rasturnati cu grija blatul pe un prosop curat sau hartie de copt, ungeti rapid cu branza topita, distribuiti salamul si cabanosul, rulati strans cu grija pentru a nu rupe blatul.... eu m-am folosit de tava calda.
Inveliti rulada intr-un prosop curat si dati-o la rece cateva ore.
A tojásokat keményre főzzük, majd egy tálban villával jól összetörjük és összekeverjük a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tejszínes kockasajtot és az apróra reszelt vöröshagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű(Egy tojást számítunk személyenként) A kemény tojásokat hámozd meg, majd mosd meg. (héjdarabok) 6 tojást vágj félbe és óvatosan, hogy a fehérje ne sérüljön, vedd ki a sárgáját ,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és krumplinyomón egy tálba préseljük. Apróra vágott hagymát szórunk rá, hozzáadjuk a mustárt, fűszerezzük. Végül a vajkrémmel finoman, de nem t...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük, kihűtjük. A zöldségféléket kis kockákra vágjuk. A kihűlt tésztát a majonézzel, a tejföllel és a zöldségekkel összekeverjük, ízlés szerintsózzuk,...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű