Ha egyszerű finomságra vágysz, ezt a salátát nagyon fogod kedvelni!
Hozzávalók:
30 dkg kukorica
10 dkg zöldborsó
20 dkg zöldbab
3 evőkanál majonéz
4 evőkanál natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál almaecet
só, bors
A kukoricakonzervet felbontjuk és szűrőbe öntjük a kukoricát. A mirelit zöldborsót és a zöldbabot egy kevés olívaolajon megdinszteljük, majd lecsöpögtetjük és hagyjuk kihűlni. Ezt követően a zöldségeket egy tálba tesszük és meglocsoljuk az almaecettel. A joghurtot és a majonézt összekeverjük, sózzuk és borsozzuk,hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd ráöntjük a zöldségekre. Lehűtjük és tálalhatjuk.
Hámozzuk meg a sárgarépát és a céklát, majd egy reszelőn reszeljük le. A kapott zöldségkeverékbe reszeljük bele a fokhagymát. Turmixgéppel aprítsuk meg a diót, adjuk hozzá a dará...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat dobjuk forrásban lévő vízbe, főzzük 8-15 percig, utána hűtsük ki és pucoljuk meg. Az újhagymát vágjuk finomra, majd adjuk hozzá a majonézt, almaecetet, mustárt és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA radicchio saláták kesernyés ízűek, a leveleik pedig vastagok és igen ropogósok. Ezt a salátát még grillezni is lehet, mert a hőtől nem veszti el víztartalmát, megtartja formáját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát megtisztítjuk, 3 centiméternyi zöldjét rajta hagyjuk, majd nagyon vékonyra szeleteljük. Gyengén megsózzuk, fél óráig állni hagyjuk. Ezután összekeverjük a joghurtta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű