10 db közepes vagy nagyobb krumpli,8 kemény főtt tojás,majonéz
tejföl,só, bors,lila hagyma,újhagyma,kevés mustár
A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, karikára vágjuk, és félretesszük. A tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk, félretesszük. a szebb karikákat külön rakjuk.
A hagymákat karikára vágjuk, majd elkészítjük az öntetet: egy nagy pohár tejfölt és ízlés szerinti mennyiség majonézt, kevés mustárt összekeverünk, sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb tál aljára teszünk az öntetből, majd egy réteg krumplikarikát, tojást, lila- és újhagymát teszünk, lefedjük egy réteg öntettel, majd ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. a végén a tetején krumpli legyen, tetejére az utolsó adag öntetet terítjük, és ráhelyezzük az előzetesen félretett szebb tojáskarikákat
Végül a tetején szépen elrendezzük a félretett tojáskarikákat, mindegyik sárgájára nyomunk egy picike piros aranyat, és egy-egy picike petrezselyemzöldet tűzünk bele, vagy megszórjuk az apróra vágott hagymával. Hűtőben tartjuk néhány órát, hogy jól összeérjenek az ízek.
Hámozzuk meg a barackokat, majd készítsük el a dresszinget. A 2 ek. borecetet öntsük egy tálba, majd a jó minőségű olívaolajat hozzá locsoljuk. Gyorsan keverjük és sokáig keverjük...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA céklát megfőzzük, majd karikákra vágjuk. A karikára vágott céklát köménymagos ecetes, cukros sós vízben 1-2 napig állni hagyjuk. Ezután leszűrjük a céklát és csíkokra vágjuk. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A kenyeret vágd falatnyi kockákra, és keverd össze az olívaolajjal és a sóval. A tofut aprítsd 2×2 cm-es kockákra, és 1 evőkanál olívaolajjal, ném...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű