10 db közepes vagy nagyobb krumpli,8 kemény főtt tojás,majonéz
tejföl,só, bors,lila hagyma,újhagyma,kevés mustár
A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, karikára vágjuk, és félretesszük. A tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk, félretesszük. a szebb karikákat külön rakjuk.
A hagymákat karikára vágjuk, majd elkészítjük az öntetet: egy nagy pohár tejfölt és ízlés szerinti mennyiség majonézt, kevés mustárt összekeverünk, sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb tál aljára teszünk az öntetből, majd egy réteg krumplikarikát, tojást, lila- és újhagymát teszünk, lefedjük egy réteg öntettel, majd ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. a végén a tetején krumpli legyen, tetejére az utolsó adag öntetet terítjük, és ráhelyezzük az előzetesen félretett szebb tojáskarikákat
Végül a tetején szépen elrendezzük a félretett tojáskarikákat, mindegyik sárgájára nyomunk egy picike piros aranyat, és egy-egy picike petrezselyemzöldet tűzünk bele, vagy megszórjuk az apróra vágott hagymával. Hűtőben tartjuk néhány órát, hogy jól összeérjenek az ízek.
Összekever. Paprikákat megtisztít, kicsumáz, megtölt. Hűtőben tartva pár óra múlva fogyasztható. (Kár, hogy nincs több paprikám itthon :/).
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit megfőzzük, egyik oldalát csíkokba bevagdossuk. A főtt tojást és az uborkát felszeleteljük. Egy tányérra helyezzük a virslit, mellé az uborkákat, az uborkára a szeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat a levüktől lecsöpögtetjük, majd a szár felőli végüket levágjuk, és a magokat eltávolítjuk. Ezután a paprikák üregét megtöltjük a feta sajttal, az ujjunkkal jól belenyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztaleveleket megmossuk és legyaluljuk csíkokra. A zöldhagymát és a piros paprikát keresztben felszeleteljük, salátástálon lévő salátalevelekre rétegezzük, és zöldséggel, kim...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű