8 tojás
2 evőkanál édes mustár
1 hagyma
4 evőkanál natúr joghurt
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál friss citromlé
1 teáskanál édes pirospaprika
fél teáskanál fehér bors
só
A tojásokat megfőzzük, majd felszeleteljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vagdossuk, ráöntjük a citromlevet és hozzáadjuk a tojásokhoz. A joghurtot, a tejfölt, a mustárt és a fűszereket összekeverjük, ráöntjük, majd hűtőbe tesszük. Ízlés szerint friss zöld fűszerekkel díszíthetjük tálaláskor.
A gyümölcsöket megpucolom, kimagozom, egyforma kockákra darabolom, majd a befőttek levével felöntöm. Tálaláskor tejszínhabbal, eperrel díszítem.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A zöldségeket megmossuk. A lilahagymát és a sárgarépát megpucoljuk. A salátát darabokra tépkedjük. A paprikát kicsumázzuk. A zöldségeket tetszésünk szerint feldarabolju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉSE: Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, lehámozzuk, kettévágjuk (1/3 a tetejéből). Sárgájukat óvatosan kiemeljük, a tojásfehérjéket egy tálra rakjuk. A tojássárgáka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálogassuk át a dióbelet, a fás részeket szedjük ki belőle. Tegyük a dióbelet egy tepsibe, majd forró sütőben 140-150 fokon süssük körülbelül fél órán keresztül. Forrósítsuk fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű