Keresés:
mindenhol
mi van a hűtődben?
receptkalóriatápanyag
Görög saláta Éva konyhájából recept
receptek saláta görög saláta
Éva házias konyhája Éva házias konyhája receptje
Görög saláta Éva konyhájából
receptkönyvbe hozzászólások jegyzet
hirdetés
story
Ez az a saláta, amiből nem tudok eleget készíteni. Mindig és minden alkalommal szívesen fogyasztja a családom. Több esetben nem csak főétel mellé készítem, mert önmagában, friss puha kenyérrel még a sajtos pogácsához is mindenki szívesen elfogyasztja.
hozzávalók / 4 adag
Saláta
2 közepes db saláta hozzávalok kígyóuborka
5 közepes db paradicsom
2 közepes db lilahagyma
40 dkg feta sajt
30 db fekete olajbogyó
Öntet
8 ek olívaolaj
2 kk citromlé
2 kk oregánó
Az öntet hozzávalóit kb egy órával a felhasználás előtt összekeverjük, hogy az ízek jól összeálljanak.
Közben a hagymát, az uborkát karikákra vágjuk, a sajtot kockára szeleteljük, a paradicsomot cikkekre. Majd fél órával kb az étkezés előtt a salátához valókat egy tálban az öntettel együtt összekeverjük, és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek egymással. Jó étvágyat kívánok.
A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk....
Elkészítési idő: 35 min Nehézség: KönnyűA bulgurt kb. kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Felforraljuk a vizet, beleöntjük a bulgurt, majd újra forrás után a legalacsonyabb lángon, lefedve készre pároljuk. Miután elké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátaöntethez valókat összekeverjük. Egy salátástálat kibélelünk a megtisztított salátalevelekkel, majd a felaprított hozzávalókat rétegezve belerakjuk, minden réteg közé öntete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítjuk. A túrót a pirospaprikával kikeverjük (annyi paprikát adunk hozzá, hogy narancssrága színű legyen a keverék), fűszerezzük sóval, borssal. Hozzáadjuk a hagymát...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű