1 teáskanál szárított oregánó,1 csipet fokhagymapor
3/4 teáskanál fekete bors,1/2 teáskanál só
500 g csont és bőr nélküli csirkemell (2,5 cm-es kockákra vágva)
5 teáskanál friss citromlé,2 dl natúr joghurt
2 teáskanál szezámmag,1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kg felvagdosott római saláta,120 g felvagdosott kígyóuborka
120 g koktél paradicsom (elfelezve)
6 db kimagozott kalamata olívabogyó (elfelezve)
30 g darabos feta sajt
Egy keverőtálban összekeverjük az oregánót, fokhagymaport, fél teáskanál borsot és 1/4 teáskanál sót. Egy kis olajat forrósítunk egy serpenyőben. A csirkemellet és a főszereket a serpenyőbe tesszük és megsütjük. Meglocsoljuk egy evőkanál citromlével. Kivesszük a csirkemellet a serpenyőből.
A maradék 2 evőkanál citromlevet alaposan összekeverjük a maradék 1/4 teáskanál sóval, 1/4 teáskanál borssal, joghurttal, szezámmaggal és fokhagymával. Összekeverjük a salátát, uborkát, paradicsomot és az olíva bogyót. Tányérokra szedünk ebből egy kicsit. Minden adag salátára jöhet egy kis fűszeres csirkemell és egy kis sajt. Minden adagra jöhet még 3 evőkanál joghurt.
A tonhalkonzerveket egy tálba öntjük, és villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a lereszelt főtt tojást. Egy citrom levét kifacsarjuk, majd tetszés szerint...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a keménytojást is vágd egyenletes csíkokra. Sózd, borsozd, adj hozzá mustárt, citromlevet és keverd össze tartár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a saláta összes hozzávalóját, és alaposan forgassuk össze. (Fontos, hogy reszelés után azonnal locsoljuk le az almát a citromlével, különben megbarnul.)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát, a tarját, a sonkát és a sajtot vékony csíkokra szeleteljük, majd jól összekeverjük. A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. A tejfölt a ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű