tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál tejföl Krém:
1 liter tej
13 evőkanál búzadara
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
baracklekvár
Összegyúrjuk a hozzávalókat és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Nekem kicsit lágy lett a tészta, de a pihenés után tökéletes lett A tejben felfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A vajat / margarint habosra keverjük a porcukorral és vaníliával. Ha a dara kihűlt összekeverjük a vajas krémmel.
A tésztából négy lapot sütünk, kb. 30x 35 méretűeket.
Ha a lapok kihűltek következőképpen megtöltjük.
Alsó lapra a krém felét rákenjük, jön a második lap, erre a baracklekvár, harmadik lap, erre a krém másik fele majd a negyedik lap. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
A tésztához összekeverem a száraz alapanyagokat, felverem a tojásfehérjét, majd összeforgatom őket. felébe kakaóport keverek. Külön- külön megsütöm őket őzgerinc formában. Ezalatt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a tojás sárgákat, majd az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval, sütőporral elkevertem és a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyűz összetevőkből két vékony piskótalapot sütöttem /24x30cm-tepsi/ hagytam kihűlni. A csokoládét vízgőz felett felolvasztottam. A zselatint kevés vízben feloldottam és langyosra mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 3 kk fahéjat, elkeverjük. Papírral kibélelt tepsiben elterí...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes