tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál tejföl Krém:
1 liter tej
13 evőkanál búzadara
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
baracklekvár
Összegyúrjuk a hozzávalókat és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Nekem kicsit lágy lett a tészta, de a pihenés után tökéletes lett A tejben felfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A vajat / margarint habosra keverjük a porcukorral és vaníliával. Ha a dara kihűlt összekeverjük a vajas krémmel.
A tésztából négy lapot sütünk, kb. 30x 35 méretűeket.
Ha a lapok kihűltek következőképpen megtöltjük.
Alsó lapra a krém felét rákenjük, jön a második lap, erre a baracklekvár, harmadik lap, erre a krém másik fele majd a negyedik lap. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a ci...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűLapok: A három tojás fehérjét felverjük 13dkg cukorral kemény habnak. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, az olajat, majd kézzel belekeverjük a liszttel elkevert sütőport. Kettő il...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a kakaót, a mézet, a vajat vagy sütőmargarint és a porcukrot gőz fölött összekeverjük. Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű