30 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg margarin
1 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
kb. 1 dl tej
a krémhez:
20 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
5 dkg porcukor
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, négy részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk 20x30-as méretűre és papírral bélelt tepsin megsütjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon. Nem kell nagyon megsütni, mert akkor törik a lap.
Serpenyőben feolvasztjuk a kristálycukrot, alacsony hőfokon. Ne keverjük, csak rázogassuk! És vigyázzunk a színére is, világos barna legyen, mert keserű lesz, ha túlpirírtjuk!
Amikor a cukor karamellizálódott lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük óvatosan a tejet. (Én előtte felforraltam ) Ekkor a cukor megkeményedik, majd visszatesszük a tűzhelyre és kevergetve tovább forraljuk, míg elolvad a cukor.
Közben a pudingot a maradék egy deci tejben elkeverjük és a karamellhez adva felfőzzük. és kihűtjük.
A porcukrot, vaníliát habosra keverjük a margarinnal, majd a kihűlt karamellás pudinggal összevegyítjük.
Összeállítjuk a süteményt, megkenjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is maradjon a krémből.
Végezetül a felső lapot megszórjuk grillázzsal. 10 dkg cukor 10-15 dkg dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk; először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig el...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokból 2 db piskótát sütünk./2 db 4 tojásos/ Az egyik piskóta sárga legyen, a másik barna / ezt kakaóval készítsük el/. A kihűlt piskótákból - pogácsa szaggatóval - korongo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, cukrot, zsírt, sütőport, tojássárgáját összegyúrjuk annyi tejjel, amennyit felvesz. A maradék tejet felhasználjuk a töltelékhez. A masszából 3 lapot sütünk (az egyiket...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA gesztenyemasszát a kekszmorzsával, a vajjal és és rummal sima masszává dolgozzuk. Egy 30x20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk, és a masszát egyenletesen elkenjük rajta. A vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű