30 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg margarin
1 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
kb. 1 dl tej
a krémhez:
20 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
5 dkg porcukor
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, négy részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk 20x30-as méretűre és papírral bélelt tepsin megsütjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon. Nem kell nagyon megsütni, mert akkor törik a lap.
Serpenyőben feolvasztjuk a kristálycukrot, alacsony hőfokon. Ne keverjük, csak rázogassuk! És vigyázzunk a színére is, világos barna legyen, mert keserű lesz, ha túlpirírtjuk!
Amikor a cukor karamellizálódott lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük óvatosan a tejet. (Én előtte felforraltam ) Ekkor a cukor megkeményedik, majd visszatesszük a tűzhelyre és kevergetve tovább forraljuk, míg elolvad a cukor.
Közben a pudingot a maradék egy deci tejben elkeverjük és a karamellhez adva felfőzzük. és kihűtjük.
A porcukrot, vaníliát habosra keverjük a margarinnal, majd a kihűlt karamellás pudinggal összevegyítjük.
Összeállítjuk a süteményt, megkenjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is maradjon a krémből.
Végezetül a felső lapot megszórjuk grillázzsal. 10 dkg cukor 10-15 dkg dió
6 tojásból piskótát sütünk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr. cukrot és azzal is verjük egy kicsit. Végül a tojások sárgáját és a szódabikarbónát adjuk hozzá. Kikent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, mikor már majdnem jó, apránként hozzáadjuk a cukrot. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral, majd óvatos mozdulat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A krémet készítem el először. A pudingot a szokásos módon főzöm a tejjel és a cukorral majd hűlni hagyom.A túrót a vajjal habosítom.Mikor a puding kihűl a vajas túróva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta készítése: A zabpelyhet ledaráljuk (én mixerrel). Hozzákeverjük a kakaót, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű