30 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg margarin
1 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
kb. 1 dl tej
a krémhez:
20 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
5 dkg porcukor
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, négy részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk 20x30-as méretűre és papírral bélelt tepsin megsütjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon. Nem kell nagyon megsütni, mert akkor törik a lap.
Serpenyőben feolvasztjuk a kristálycukrot, alacsony hőfokon. Ne keverjük, csak rázogassuk! És vigyázzunk a színére is, világos barna legyen, mert keserű lesz, ha túlpirírtjuk!
Amikor a cukor karamellizálódott lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük óvatosan a tejet. (Én előtte felforraltam ) Ekkor a cukor megkeményedik, majd visszatesszük a tűzhelyre és kevergetve tovább forraljuk, míg elolvad a cukor.
Közben a pudingot a maradék egy deci tejben elkeverjük és a karamellhez adva felfőzzük. és kihűtjük.
A porcukrot, vaníliát habosra keverjük a margarinnal, majd a kihűlt karamellás pudinggal összevegyítjük.
Összeállítjuk a süteményt, megkenjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is maradjon a krémből.
Végezetül a felső lapot megszórjuk grillázzsal. 10 dkg cukor 10-15 dkg dió
A túróból, vajból, porcukorból és vaníliacukorból elkészítjük a tölteléket. (ha a krém nem állna össze, tejfölt vagy akár pudingot is adhatunk hozzá) Recept elkészítése Háztartási...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 4 rész...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűMákkrém készítése: A mákkrémhez tegyük fel a tejet melegedni, keverjük hozzá a cukrokat. Amikor már gyöngyözik az oldala, keverjük hozzá a lekvárt, és főzzük néhány percig. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot . A lisztben elvegyítjük a darált diót, és a masszához s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű