- 175 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 75 g fehér liszt
- 250 g joghurt (nálam 0%-os Jogobella joghurt kerül bele erdei gyümölcs ízben)
- 200 g áfonya
- 37 g 1:4 édesítő
- 2 tojás
- 100 ml étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
◾️A liszteket átszitáljuk majd sütőporral és a vanillin cukorral összekeverjük.
◾️A tojásokat az édesítővel fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a joghurtot majd az olajat.
◾️Ezután összevegyítjük a lisztes keverékkel majd beledobáljuk az áfonyát is.
◾️Kapszlikba adagoljuk őket (nem kell teljesen teletölteni, mert még nőnek sülés közben is).
◾️170°-ra előmelegített sütőben 20 percet sütjük.
◾️A kefírhez hozzáadjuk az ételfestéket és elkeverjük. ◾️Az többi hozzávalóval együtt tegyük egy tálba és vagy mixerrel, vagy kézzel keverjük egyneműre. ◾️Muffin formákba vagy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA szénhidrátcsökkentett lisztet összekeverjük a sütőporral és a negyedannyi édesítőszerrel. A tojásokat felverjük és folyamatos keverés közben hozzácsorgatjuk a kókuszolajat, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A citromot megmossuk, lereszeljük a héját, majd karikákat vágunk belőle. Egy nagy keverőtálban a citromkarikákat kivéve az összes hozzávalót la...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítése más muffinokhoz hasonlóan úgy történik, hogy előbb a "nedves" hozzávalókat keverjük össze (tojás, vaj, cukor, lekvár) és külön a "szárazakat" (liszt, sütőpor, kakaó)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű