- 105 g liszt
- 3\4 teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál sütőpor
- 200 g cukor
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- fél teáskanál só
- 1\4 cup olaj
- 1 nagy tojás
- 2 teáskanál vaniliaaroma
- fél cup tejfől
- fél cup meleg víz
- egy tábla étcsoki apróra vágva
A száraz hozzávalók ősszekeverése után jöhetnek a nedves hozzávalók , minden abban a sorrendben ahogyan a hozzávalókat írtam. Egy folyósabb tésztát kell kapnunk , ettől marad jó puha.
180°C kb 15-18 perc
Először melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd vajazzunk és lisztezzünk ki, ha magasabb sütit szeretnénk, akkor kicsi, ha kicsit laposabbat, akkor közepes méretű tortaformát. (Ha k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük, mehet bele minden egyszerre, a kiolvasztott gesztenyemasszát én egyszerűen kézzel belemorzsoltam, nagyobb darabokban. Ha szeretnénk, hogy még könny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön összekeverem a száraz hozzávalókat és a nedveseket, végül a kettőt összevegyítem, figyelve, hogy ne keverjem túl, néhol még lisztcsomók maradhatnak. 200 fokon 20 perc ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet melegítsd langyosra. 60 ml-hez add a sót, jól keverd el. A másik részben oldd fel a mézet, majd morzsold bele az élesztőt. Letakarva hagyd, hogy felfusson. A liszteket mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű