- 105 g liszt
- 3\4 teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál sütőpor
- 200 g cukor
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- fél teáskanál só
- 1\4 cup olaj
- 1 nagy tojás
- 2 teáskanál vaniliaaroma
- fél cup tejfől
- fél cup meleg víz
- egy tábla étcsoki apróra vágva
A száraz hozzávalók ősszekeverése után jöhetnek a nedves hozzávalók , minden abban a sorrendben ahogyan a hozzávalókat írtam. Egy folyósabb tésztát kell kapnunk , ettől marad jó puha.
180°C kb 15-18 perc
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A száraz hozzávalókat (cukor, liszt, sütőpor, szódapor, só, vaníliás cukor) egy tálban összeforgatjuk. Hozzáadjuk a csokoládé cseppet. Átkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220 fokra, alul-felül sütésre. A tojást, a tejfölt, a vaníliát, a vajat, a tejet és a cukrot összekeverjük. Ezután jöhet hozzá a liszt, a sütőpor, a szódabi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz anyagokat (zabpehely, édesítőszerek, szódabikarbóna, citromhéj) egy tálba tesszük. Egy másik tálban összekeverjük a túrót a tojással és a joghurttal, majd hozzáke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet melegítsd langyosra. 60 ml-hez add a sót, jól keverd el. A másik részben oldd fel a mézet, majd morzsold bele az élesztőt. Letakarva hagyd, hogy felfusson. A liszteket mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű