- 3 tojás
- 20 dkg liszt/teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 9 dkg cukor vagy édesítő (nálam negyedannyi édesítő)
- 12 dkg margarin
- 2 cs vaníliás cukor/ Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 4 evőkanál tej
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 kanál cukor vagy édesítő
- 2 dl habtejszín
◾️A tészta hozzávalóit összekeverjük és kivajazott muffin sütőbe adagoljuk.
◾️180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
◾️A pudingot megfőzzük a tejben a cukorral és kihűtjük.
◾️A kihűlt pudingos krémet összekeverjük a felvert tejszínnel.
◾️A muffinok tetejét levágjuk, és habzsák segítségével beletöltjük a krémet.
◾️Ezután visszahelyezzük rá a "kalapokat".
Porcukor helyettesítővel, por édesítővel meghintve tálaljuk.
1. A hozzávalókat összekeverjük, mehet bele minden egyszerre, a kiolvasztott gesztenyemasszát én egyszerűen kézzel belemorzsoltam, nagyobb darabokban. Ha szeretnénk, hogy még könny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175 fokra. Készítsük el a vaníliapudingot, majd tegyük félre. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, és adjuk hozzá a mézet, a tejfölt vagy joghurt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA receptben megadott mennyiség 36 darab karamellás muffinhoz elegendő – vagyis elég sok. Nyugodtan felezd, vagy harmadold! Első lépésben készítsd el a karamellszószt a muffinhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A sütőt 200°-ra előmelegítjük. ◾️A banánokat egy villával összetörjük. ◾️Hozzáadjuk a tojást, az olajat és az édesítőt majd kikeverjük. ◾️A liszteket hozzászitáljuk és mehet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű