A tészta hozzávalói:
- 147 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 63 g finomliszt
- 37 g 1:4 édesítő
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- 75 g margarin
- 1 tojás
- 160 g tej
Az almás ragu hozzávalói:
- 3 alma kockára vágva
- 2 teáskanál fahéj
- 25 g margarin
- 25 g 1:4 édesítő
- 2 db cukormentes karamella (Tescoban, Auchanban kapható)
- 1 kanál keményítő
A tejszínes-mascarponés krém hozzávalói:
- 200 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 1 kanál 1:4 édesítő
- 2 kávéskanál fahéj
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️Az édesítőt a tojással kikeverjük.
◾️Hozzáadjuk a vajat, a sót és a fahéjat.
◾️Ezután mehet hozzá az átszitált sütőporos liszt és a tej.
◾️Kikeverjük majd egy muffin sütőbe teszünk kapszlikat és egyenlően elosztjuk bennük a tésztát.
◾️Ezután 180°-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
◾️Közben elkészítjük az almaragut.
▪️A margarinon "karamellizáljuk" az édesítőt, hozzáadjuk a 2 db karamellát is és azt is felolvasztjuk, majd beletesszük a keményítőt és hozzáadjuk az almát is.
▪️Puhára pároljuk kb. 30 perc alatt és kicsit kihűtjük (párolás közben kevergessük néha).
◾️A muffinok közepét egy kiskanállal kikaparjuk és megtöltjük az almás raguval.
◾️A mascarponét az édesítővel és a fahéjjal kikeverjük.
◾️A tejszínt habbá verjük és a mascarponéhoz forgatjuk óvatosan.
◾️Egy habzsákba töltjük és minden muffin tetejére csinos kis "sapkákat" készítünk.
Előkészítjük, és kimérjük a tészta hozzávalóit. A margarint felolvasztjuk és félretesszük hűlni. A barackokat alaposan megmossuk, letörölgetjük, félbevágjuk, kimagozzuk, félretessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot a tojásokkal habosra keverem robotgéppel, majd hozzáadom az olajat, ezután a lisztet, sütőport, végül a tejet. 2. Muffin kapszlikkal bélelt muffin formákba kanalazom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Banánokat pépesre nyomkodjuk villa segítségével. Majd hozzáadjuk az olajat, tojást, majd a cukrot 2. A lisztet, kakaót, fahéjat, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEzeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk! Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. Utána, ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük. Egy Oetker van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű