Családireceptkönyv.hu

Almás pite muffin


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tészta hozzávalói:
- 147 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 63 g finomliszt
- 37 g 1:4 édesítő
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- 75 g margarin
- 1 tojás
- 160 g tej

Az almás ragu hozzávalói:
- 3 alma kockára vágva
- 2 teáskanál fahéj
- 25 g margarin
- 25 g 1:4 édesítő
- 2 db cukormentes karamella (Tescoban, Auchanban kapható)
- 1 kanál keményítő

A tejszínes-mascarponés krém hozzávalói:
- 200 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 1 kanál 1:4 édesítő
- 2 kávéskanál fahéj

Elkészítés:


◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️Az édesítőt a tojással kikeverjük.
◾️Hozzáadjuk a vajat, a sót és a fahéjat.
◾️Ezután mehet hozzá az átszitált sütőporos liszt és a tej.
◾️Kikeverjük majd egy muffin sütőbe teszünk kapszlikat és egyenlően elosztjuk bennük a tésztát.
◾️Ezután 180°-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
◾️Közben elkészítjük az almaragut.
▪️A margarinon "karamellizáljuk" az édesítőt, hozzáadjuk a 2 db karamellát is és azt is felolvasztjuk, majd beletesszük a keményítőt és hozzáadjuk az almát is.
▪️Puhára pároljuk kb. 30 perc alatt és kicsit kihűtjük (párolás közben kevergessük néha).
◾️A muffinok közepét egy kiskanállal kikaparjuk és megtöltjük az almás raguval.
◾️A mascarponét az édesítővel és a fahéjjal kikeverjük.
◾️A tejszínt habbá verjük és a mascarponéhoz forgatjuk óvatosan.
◾️Egy habzsákba töltjük és minden muffin tetejére csinos kis "sapkákat" készítünk.

Almás pite muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Muffinok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mariann
Fahéjas fánk muffin
Fahéjas fánk muffin

1.Melegítsük elő a sütőt 180fokra. Muffin-forma mélyedéseit béleljük ki papírkapszlikkal. 2.A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkev...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Almás/áfonyás muffin
Almás/áfonyás muffin

Külön összekeverem a száraz hozzávalókat és a nedveseket, végül a kettőt összevegyítem, figyelve, hogy ne keverjem túl, néhol még lisztcsomók maradhatnak. 200 fokon 20 perc ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Feketeerdő muffin (Sóbors)
Feketeerdő muffin (Sóbors)

Tészta: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a tejszínt, tegyük félre hűlni. A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassu...

Elkészítési idő: 30+35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lilla
Zabpelyhes muffin
Zabpelyhes muffin

A zabpelyhet egy késes robotgépben egészen finomra, lisztesre őröljük. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a kókuszcukrot, összekeverjük....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk