A tészta hozzávalói:
- 147 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 63 g finom liszt
- 37 g 1:4 édesítő
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- 75 g margarin
- 1 tojás
- 160 g tej
Az almás ragu hozzávalói:
- 3 alma kockára vágva
- 2 teáskanál fahéj
- 25 g margarin
- 25 g 1:4 édesítő
- 2 db cukormentes karamella (Tescoban, Auchanban kapható)
- 1 kanál keményítő
A tejszínes-mascarponés krém hozzávalói:
- 200 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 1 kanál 1:4 édesítő
- 2 kávéskanál fahéj
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️Az édesítőt a tojással kikeverjük.
◾️Hozzáadjuk a vajat, a sót és a fahéjat.
◾️Ezután mehet hozzá az átszitált sütőporos liszt és a tej.
◾️Kikeverjük majd egy muffin sütőbe teszünk kapszlikat és egyenlően elosztjuk bennük a tésztát.
◾️Ezután 180°-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
◾️Közben elkészítjük az almaragut.
▪️A margarinon "karamellizáljuk" az édesítőt, hozzáadjuk a 2 db karamellát is és azt is felolvasztjuk majd beletesszük a keményítőt és hozzáadjuk az almát is.
▪️Puhára pároljuk kb. 30 perc alatt és kicsit kihűtjük (párolás közben kevergessük néha).
◾️A muffinok közepét egy kiskanállal kikaparjuk és megtöltjük az almás raguval.
◾️A mascarponét az édesítővel és a fahéjjal kikeverjük.
◾️A tejszínt habbá verjük és a mascarponéhoz forgatjuk óvatosan.
◾️Egy habzsákba töltjük és minden muffin tetejére csinos kis "sapkákat" készítünk.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a gyömbért, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Egy nagyobb tálban verjük habosra a barna cukrot a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áfonya kivételével mindent összetumixolunk, majd a végén hozzáforgatni a gyümölcsöt. A muffin formákat félig megtöltjük, majd 175 fokon készre sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe beleöntjük a 25 dkg kerekszemű rizst, majd mehet hozzá a 3 dl víz, és egy csipet só. Állandó kevergetés mellett, amint elfőtt a víz jöhet a 4 dl tej, a cukor, a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat, a lisztet, az őrölt mandulát, a sütőport és a fahéjat öntsük keverőtálba, forgassuk egybe az alapanyagokat. Egy másik tálba szórjuk a cukrot, keverjük hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű