Családireceptkönyv.hu

Répatorta szelet


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 105 g teljes kiőrlésű liszt
- 45 g finomliszt
- 50 g 1:4 édesítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 Bio narancs reszelt héja
- pici só
- 2 közepes sárgarépa
- 50 ml olaj
- vaníliapaszta/vaníliakivonat
- 50 ml tej
- 2 tojás

A krém hozzávalói:
- 225 g mascarpone
- 50 g 1:4 por édesítő
- 37 g puha vaj
- vaníliapaszta/vaníliakivonat

Elkészítés:


◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt, a sütőport, a fahéjat, a sót és a reszelt narancshéjat.
◾️Másik tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a vaníliapasztát, a tejet, az olajat és összekeverjük.
◾️Mehet bele a reszelt répa is.
◾️Apránként hozzáadjuk a liszteket.
◾️Egy kivajazott, lisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát és 175°-ra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
◾️A krémhez a mascarponét a vajjal és a vaníliával kikeverjük, majd hozzáadjuk az édesítőt is.
◾️A krémmel megkenjük a tészta tetejét.

Trükkök, tippek, praktikák:


Aprított dióval, vékony répa csíkokkal díszítjük.

Répatorta szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Csodaszép, finom grízes, meggyes krémes! Csábító fin
Csodaszép, finom grízes, meggyes krémes! Csábító fin

A meggyet apró kockára vágjuk (hagyunk pár szemet )és a kész megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra. Kirakjuk a pár szem meggyel, aEz a krém kerül...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Diós-vaniliás sütemény
Diós-vaniliás sütemény

Diós-vaníliás szelet A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből sűrű pudingot főzünk. Amikor langyosra hűlt, apránként belekeverjük a vajat. Félretesszük, néha átforgatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Gesztenyés pávaszem
Gesztenyés pávaszem

A piskótához a tojások sárgáját a cukor ¼ részével habosra keverjük. A maradék cukorral felverjük a fehérjét. A cukrot rögtön az elején beletesszük, így a habunk egy kicsit lágyabb...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk