menu

Családireceptkönyv.hu

csirkemell őzgerinc formában


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 12-15 dkg szeletelt bacon
- 15 dkg reszelt sajt (trappista vagy hasonló)
- só, bors ízlés szerint
- egy kis csokor petrezselyemzöld
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás
- pici zsemlemorzsa

Elkészítés:



Elkészítés:
1. A csirkemellet megmosom, apró kockákra vágom, picit megsózom, megborsozom, összekeverem és állni hagyom egy kicsit.
2. 3 evőkanál tejfölt + a tojásokat a 3 evőkanál liszttel, + 10 dkg reszelt sajttal, a megmosott és apróra vágott petrezselyemmel masszává keverem, ízlés szerint sózom és borsozom. (Óvatosan a sóval és borssal, mert már a hús is sózva, borsozva van!) Hozzákeverem a felkockázott húst is.
3. Az őzgerincformát kivajazom, megszórom mindenhol kis zsemlemorzsával és kibélelem a szalonnával úgy, hogy két oldalt kilógjanak a szalonnaszeletek. Majd beleegyengetem a húsmasszát, két oldalt visszahajtom a szalonnát. Lekenem a tetejét 1 evőkanál tejföllel és rászórom a maradék reszelt sajtot.
4. A formát sütőpapíros tepsibe teszem és előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 40 percig sütöm. (sima sütőben is lehet)
5. 40 perc után a húst kiborítom a formából a sütőpapíros tepsibe fejjel lefelé, és 220 fokos sütőben sütöm még kb. 15 percig, hogy szépen megpiruljon.
Sült hasábburgonyával tálalom.
(A sült burgonyát általában úgy szoktam készíteni, hogy sütőpapíros tepsibe egyengetem a hasábokat egy sorban, és így sütöm meg a sütőben mindenféle zsiradék nélkül.)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Kijevi jércetekercs szezámos bundában
Kijevi jércetekercs szezámos bundában

A csirkemelleket felszeleteljük. Ha szükséges, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk. A puha vajat összekeverjük a sajttal, sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel, majd henge...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkefalatok Budapest módra (csirkemáj)
Csirkefalatok Budapest módra (csirkemáj)

A csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem. A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát....

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Szójaszószban pácolt csirkemell
Szójaszószban pácolt csirkemell

1. A csirkemellből szép szeleteket vágunk, a hagymákat felszeleteljük. 2. A pác hozzávalóit összekeverjük. 3. Egy tálba fektetjük a páccal bekent hússzeleteket úgy, hogy minden r...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
JOGHURTOS CSIRKÉS TÉSZTA GM&LM
JOGHURTOS CSIRKÉS TÉSZTA GM&LM

A tésztát a csomagoláson található útmutató szerint, enyhén sós, lobogó vízben kifőzöm. A csirkemellet a felhevített zsiradékon aranybarnára sütöm, sütés közben mindkét oldalát...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk