Családireceptkönyv.hu

Sajtos-fokhagymás csirkecombok hagymás burgonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 db egész csirkecomb
40 g Kotányi magyaros fűszersó (1 csomag)
9 gerezd fokhagyma
0,5 dl étolaj
A sütéshez:
étolaj
víz
A szóráshoz:
20 dkg reszelt trappista sajt
A körethez:
1,5 kg burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 teáskanál ételízesítő

2 evőkanál étolaj
2 evőkanál vaj
víz

Elkészítés:


A combokról lehúzzuk a bőrt (aki szereti az rajta hagyhatja), megmossuk, és a csont mellett mélyen fent is lent is bevagdaljuk.

A fűszersót elkeverjük az olajjal.

Majd ezzel a keverékkel mindenhol bekenjük a combokat, még a résekbe is!

Belerakjuk egy tálba, és egy éjszakán át letakarva a hűtőbe rakjuk.

Majd másnap a fokhagymagerzdeket elnegyedeljük, elfelezzük, és amit vágtunk résekbe bele helyezzük a fokhagymákat.

Egy nagy tepsibe öntünk olajat és egy kis vizet. Majd belerakjuk a combokat.

Lefedjük alufóliával és lassú lángon elkezdjük sütni. Kb. 45 perc után megfordítjuk és visszatesszük további 45 percre sülni. (szúrjuk bele a villát, ha jó puha, akkor jó)

Majd levesszük az alufóliát és a saját olajával, amiben sült locsolgatjuk, addig amíg meg nem pirulnak a csirkecombok. Ha megpirultak, reszelt trappista sajtot szórunk a tetejére.

Majd ráolvasszuk a sajtot a combokra.

Amíg sülnek a combok a köretet elkészítjük. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd kockára vágjuk.

Feltesszük vízben főni a burgonyákat ételízesítővel és egy pici sóval.

Egy edénybe rakjuk a felkockázott vöröshagymát, olajat és vajat.

Lassú tűzön folyton kevergetve megdinszteljük a hagymát.

Ha már elfőtte a vajat, akkor kész van.

A burgonya ha megfőtt leöntjük a vizet a róla és összekeverjük a hagymával. Ha kell még bele só rakjunk bele.

Sajtos-fokhagymás csirkecombok hagymás burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirke - Betyár csirkepörkölt
Csirke - Betyár csirkepörkölt

1. 15 dkg apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítunk, 1,5 dkg pirospaprikát adunk hozzá és egy kevés vízzel rövid ideig pároljuk. 2. 1 kg csirkét megmosunk, feldarabolunk, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Klári
Ananászos currys csirke
Ananászos currys csirke

A húst apró kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és negyedbe, majd pedig szeletekre vágjuk (nem kell aprónak lennie). Az ananászt, ha nem konzervet használunk, vagy ha szeletelt...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Pulykatekercs burgonypürével
Pulykatekercs burgonypürével

A pulykacombok csontját kibontjuk, a helyére lángolt kolbászt vagy házi kolbászt dugunk. A húst összetűzzük, eredeti formára igazítjuk, füstölt szalonnával megtűzdeljük és kissé me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás-csirkés quiche
Gombás-csirkés quiche

Elkészítés 1. Dolgozzuk össze a lisztet a hideg vajjal, a tojássárgájával és egy csipet sóval. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá 2-3 ek tejfölt vagy hideg vizet, majd fóliába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk